Header image

RGV Ruurlo organiseert Oost Nederlands Kampioenschap

RUURLO – In Sporthal ’t Rikkenhage kon je afgelopen zaterdag niet om je heen kijken zonder knotjes en glitterpakjes te zien. Vanuit heel District Oost (Overijssel, Flevoland en Gelderland) waren de beste sporters uit het C/D-Niveau afgereisd naar Ruurlo voor het Oost Nederlands Kampioenschap Acrogym. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door RGV Ruurlo en mede dankzij de goede organisatie is de wedstrijd een groot succes geworden.

Acrogym

Acrogym is een nog redelijk onbekende sport in Nederland. Als je verteld dat je aan Acrogym doet, denken mensen heel vaak te horen Aquagym, dus dat je in het water ligt tijdens een wedstrijd of een training. Maar niets is minder waar, je staat op een verende vloer van 12 bij 12 meter met je team een oefening op muziek uit te voeren. De teams bestaan vaak uit twee of drie meisjes, maar ook heren kunnen aan deze sport doen en worden dan een gemengd paar (een team bestaande uit een jongen & een meisje) of een herengroep (drie of vier heren). De leeftijden in een team variëren omdat je team gebaseerd is op lengte. Er is altijd één persoon van het team een lichter en kleiner meisje die je in de lucht kan gooien en natuurlijk weer netjes moet opvangen.

De oefeningen die je laat zien zijn op muziek en de choreografie moet aan bepaalde eisen voldoen. Naast het artistieke gedeelte heb je ook nog je elementen die je moet uitvoeren. In een Balans oefening of element moet je laten zien over stabiliteit te beschikken en moet je de elementen 3 seconden vast houden. In een tempo oefening worden het kleinste meisje (of jongen) in de lucht gegooid en laat daar streksprongen, schroeven en salto’s zien. Er zit vervolgens een twaalf koppige jury naar je oefening te kijken en die deze beoordeeld op verschillende punten.

Het is een hele mooie showsport om te zien en natuurlijk ook een hele gave sport om te doen.

Ruurlose deelname

Ook waren er vier teams van RGV Ruurlo die deelnamen aan deze wedstrijd. Als eerste mochten Lisanne van Haaften & Xiënna Post (Damespaar C-Niveau) de vloer betreden met hun tempo oefening. Deze ging als een speer en zelfs de twee moeilijke elementen werden met ogenschijnlijk gemak uitgevoerd. Vervolgens kwam de balans oefening en met het inturnen waren hier enkele probleempjes, de handstand lukte maar steeds niet en de dames waren redelijk gespannen voor hun oefening. Helaas lukte de handstand tijdens de wedstrijd ook niet en zijn deze dames laatste geworden.

Vervolgens was het de beurt aan Frederique Scholten & Marit Olthof (Damespaar D-Junior). Deze dames hebben zich op het randje weten te plaatsen voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen en zagen deze wedstrijd dus als bonuswedstrijd. En dat ze het met veel plezier deden was zeker te zien tijdens de oefening, de dames straalden en het leek alsof ze helemaal niet zenuwachtig waren. Met een mooie zevende plaats en een reserve plek voor de ½ finales kunnen de dames met trots terugkijken op een mooi eerste seizoen samen.

In de middag kwamen er ook twee teams van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer. Yasmin Fisser, Marjolein van Haaften & Ji-Lin Veerman (Damesgroep C-Niveau) waren als eerste aan de beurt en lieten een bijna perfecte tempo oefening zien. Helaas viel de score nog wat tegen en moesten ze gigantisch aan de bak tijdens hun balans oefening en hier viel alles op z’n plek. De dames straalden voor het thuispubliek en lieten zien dat ze naar de ½ finale wilden.

Het laatste team van RGV Ruurlo bestond uit Julia Wolters, Jet Beuzel & Nine Kok (Damesgroep D-Senior). Dit team had zeker kans op een plaatsing voor de ½ finales, echter was de concurrentie uit Overijssel erg groot! Maar als tweede team van Gelderland hebben zij zich met een perfecte oefening geplaatst voor de ½ finales.

De ½ finales worden georganiseerd in Zwollen en zullen zijn in het weekend van 6 & 7 mei of in het weekend van 13 & 14 mei. Voor RGV Ruurlo hebben zich uiteindelijk drie teams weten te plaatsen voor deze ½ finales, waar uiteindelijk plaatsing voor het NK op het spel staat.

Organisatie RGV Ruurlo

De organisatie van deze wedstrijddag verliep vlekkeloos, maar zonder de hulp van alle ouders en sporters was dit niet gelukt. Tevens wil RGV Ruurlo de Ruurlose Ondernemers bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat deze finale een groot succes is geworden!

Sponsoren, hulpouders & sporters, bedankt!Ander nieuws