Header image

Sportclub Haarlo in Hasselt uitgeschakeld

HAARLO/HASSELT - Sportclub Haarlo is dinsdagavond gestrand in de nacompetitie. De ploeg van Dick Makkink verloor van Olympia'28 met 4-0.

"In de eerste helft ging het gelijk op" zegt elftalleider Dick Teunissen "Kevin Hoevink keepte opnieuw een prima partij en stopte ook nog een strafschop" 

Haarlo kon echter niet voorkomen dat de gastheren uit Hasselt met een 1-0 voorsprong gingen rusten. Na de rust liep Olympia uit naar 4-0 "Ik denk wel iets geflatteerd" zegt Teunissen. 

Voor Haarlo eindigd hiermee een vreemd nacompetitie avontuur. De Haarloërs gaan volgend seizoen uitkomen in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Daarom had het meedingen naar een plek in de derde klasse van de zaterdagamateurs geen enkele zin. Echter werd Haarlo door de KNVB verplicht gewoon deel te nemen aan de strijd die ook wel bekend staat als het "toetje" van de competitie.

Olympia'28 gaat nu verder in de strijd om een ticket voor de derde klasse. Het gaat nu een tweeluik spelen tegen Bruchterveld. Die ploeg speelde afgelopen seizoen al in de derde klasse, maar is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om klassebehoud te bewerkstellingen.

 Ander nieuws