Header image

Sportdag Ruurlose basisscholen 16 juni

RUURLO - Op vrijdag 16 juni zal de 11e schoolsportdag van de Ruurlose basisscholen georganiseerd worden door de schoolsportcommissie Ruurlo op de diverse sportaccommodaties in Ruurlo.

De groepen 5 t/m 8 van de 4 basisscholen uit Ruurlo komen deze dag in actie. De groepen 5 en 6 gaan ’s morgens langs twee van de vele deelnemende sportverenigingen: Zwem- en polovereniging Roderlo, Badminton Club Ruurlo, Tennisvereniging Ruurlo, Ruurlose Gymnastiek Vereniging, Handbalvereniging Blauw Wit,  Handboogschietvereniging De Gouden Treffer, Klootschietvereniging ’t Broek, Voetbalvereniging Ruurlo, Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit. Nieuw dit jaar zijn   Aerobic Dance Centre Ruurlo en de Lochemse Hockey Club(LHC) en Nippon Judo Achterhoek.

De middag zal besteed worden aan korfballen, slagballen en trefballen op de velden van vv Ruurlo. De groepen 7 en 8 draaien het programma precies omgekeerd. De bedoeling is de leerlingen zo gedurende hun basisschoolperiode kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende verenigingen.

De organisatie is erg blij is met de inzet van zoveel vrijwilligers van de verenigingen op deze sportdag. Door deze vrijwilligers kunnen de leerlingen kennismaken met sporten waar ze anders nooit mee in aanraking komen. Deze sporten kunnen zich zo tonen aan de jeugd uit Ruurlo en hopen nieuwe leden aan over te houden. De foto’s van deze dag komen te staan op www.sportfederatieberkelland.nlAnder nieuws