Header image

Succes voor Odival turners in Harderwijk

EIBERGEN - Zaterdag zijn er voor Odival Eibergen 5 turners naar Harderwijk afgereisd om deel te nemen aan de toestelkampioenschappen herenturnen van District Oost. Er kunnen zich maar 6 turners plaatsen op hun niveau voor de toestelkampioenschappen en die turners komen uit geheel Gelderland en Overijssel. Er is een grote deelname in de plaatsingswedstrijd waardoor het heel erg moeilijk is om je te plaatsen. Als je een gouden medaille behaalt op een toestel ben je daardoor op dat toestel kampioen van district Oost. De turners van Odival hebben zich in totaal geplaatst op 11 toestellen. Op die 11 toestellen hebben de Odival turners in totaal 5 medailles behaald. 2 gouden,1 zilveren en 2 bronzen medailles was de goede oogst voor deze jongens. Verder waren er drie 4e plaatsen en drie 5e plaatsen. Een daverend succes voor de jongens. De turners die naar Harderwijk gingen waren:

Twan Scholte van Mast, Rowen Pieper, Jelle Masselink, Niek Weerkamp en Floris Roos.

Jelle Masselink behaalde de meeste medailles: 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille. Jelle behaalde op brug en voltige goud, op rekstok zilver en op sprong brons. Op ringen en vloer behaalde Jelle een 4e en een 5e plaats. Verder werd er door Twan Scholte van Mast een bronzen medaille behaald op brug. Niek Weerkamp werd 4e op brug, wat op zich natuurlijk een prima prestatie is. Niek turnt in de categorie instap niveau 14. Rowen Pieper had zich geplaatst voor voltige en sprong. Rowen turnt een hoog niveau in de keuze oefenstof niveau 8. Op 0.15 punt na behaalde Rowen net geen bronzen medaille op sprong. Een 4e plaats is echter goed gedaan door Rowen op sprong. Floris Roos turnt dit seizoen op landelijk niveau Pupil 10. Floris plaatste zich voor ringen en behaalde een 5e plaats.

We hebben bij Odival dus een toestelkampioen op twee toestellen: Jelle Masselink is de toestelkampioen van District Oost op brug en voltige. Heel erg mooie resultaten voor turners die in principe erg weinig uren trainen en toch deze prima resultaten behalen. Kijk voor de foto’s op de website van Odival te weten www.odival.nl

Foto: De selectie van Odival tijdens de ToestelkampioenschappenAnder nieuws