Header image

Trampoline Springen RGV Ruurlo

RUURLO - Maar liefst 6 synchroonparen en 9 individuele springers van RGV Ruurlo hadden zich geplaatst tijdens de plaatsingswedstrijden en hebben afgelopen weekend zeer goede resultaten behaald op het NK Trampolinespringen in AHOY Rotterdam.

 

NK Dag 1 – 17 juni 2017

Synchroon
De synchroonparen Blok 1;  Junior/Senior dames D Anne de Vrught & Nila Meulman, Junior meisjes C Manon Kapers & Lotte De Vrught en Michelle van der Horst & Juliet Nieuwenhuis, Senior dames B Pien Meulenveld & Christel Groothuis (Sparta Ermelo), moesten al vroeg in de ochtend in actie komen. Het inspringen begon namelijk al om 8:35 uur. Direct na het inspringen moesten de dames zich gaan opmaken voor de opmars en startte de wedstrijd. De voorronde (bestaande uit één verplichte oefening en één keuze oefening): Alle vier de paren gingen zeer goed van start met een mooie verplichte oefening. Helaas kwam Michelle tijdens de keuze oefening op de dikke mat en dat betekende einde oefening. Juliet en Michelle eindigde op een 14e plaats. Ook bij Pien en Christel verliep de keuze oefening niet vlekkeloos. Door een verschillend uitgevoerde houding tijdens een sprong telde niet de hele oefening. Gelukkig was het net voldoende voor een finale plaats. Nila en Anne hebben alles keurig uitgesprongen, maar de synchroniteit was niet optimaal. Zij eindigde op een 16e plaats. Manon en Lotte lieten een goede synchroon oefening zien en dat werd beloond met een finale plaats (8e).

 

Blok twee, D pupil meisjes Mady Brundel en Linn te Veldhuis waren nu aan de beurt. Zij startte gelijk met een super verplichte oefening. De waardering voor de uitvoering was buiten gewoon goed. Linn 9,4 & 9,6 en Mady 8,4 & 8,4. De keuze oefening verliep een klein beetje minder maar totaal meer dan genoeg voor een finale plaats (5e).

 

Finale Synchroon
Manon en Lotte lieten een mooie oefening zien en behaalde een prachtige 6e plaats.

 

Pien en Christel sprongen hun beste oefening op het juiste moment en dat werd beloond met een fantastische 2e plaats. Mady en Linn wisten wat hun te doen stond, netjes springen en super synchroon. Nou dat deden de meiden. Het was een sterke finale oefening die zij lieten zien en stonden voorlopig op de eerste plaats en dan is het wachten en kijken wat de andere paren doen. Wat is dat ongelofelijk spannend. Elke keer als er een score bij kwam bleven zij op één en zelfs na de als eerst geplaatste synchroonpaar. Mady en Linn zijn Nederlands Kampioen in hun klasse!

 

Individueel
Na de prijsuitreiking synchroon startte de individuele wedstrijd. Blok 3, Mady en Linn mochten nu direct weer springen. Beide meiden sprongen een goede voorronde en wisten zich te plaatsen voor de finale. Mady als 7e en Linn als eerste.

 

Blok 5, C senior Dames, Marieke Winters en Lianne Wolters. B senior Dames Pien Meulenveld. Pien is dit jaar een klasse hoger gaan springen en was al zeer tevreden dat zij zich had weten te plaatsen voor het NK. Met die instelling spring je een stuk relaxter. Zij liet twee goede oefeningen zien in de voorronde en wist zich als 8e te plaatsen voor de finale (beste 8). De voorronde van Marieke verliep niet al te best. Aan het eind van haar keuze oefening na haar laatste sprong landde zij op de mat. Dat is een hele punt aftrek. Gelukkig had zij voldoende compensatie door een goede verlichte oefening en wist zij zich nog net te plaatsen voor de finale (7e). Lianne ging prima van start en sprong en goede verplichte oefening. Tijdens haar keuze oefening moest zij een kleine aanpassing maken om een goede afloop te verzekeren. Het was geen ijzersterke oefening, maar ook zeker niet slecht. Helaas greep zij net naast de finale en eindigde op een 9e plaats.

 

Finale Individueel
In de finale mocht Mady als tweede op de trampoline haar keuze oefening laten zien. Iedereen begint weer op nul, dus alles is mogelijk en Mady kreeg als opdracht mee om alles te geven. Na een mooie finale oefening eindigde Mady op een verdiende derde plaats. Linn kon in de finale haar eerste plaats vasthouden en werd Nederlands Kampioen! Pien sprong in haar finale een geweldige oefening en eindigde op een mooie vijfde plaats. Ze kan hiermee terug kijken op een geweldig seizoen. Marieke sprong een sterke keuze oefening wat haar uiteindelijk een bronzen medaille opleverde!

 

NK Dag 2 – 18 juni 2017

Synchroon
Blok 1: De beurt was aan Harris Pondes en Wessel de Kruyff (KDO), C jeugd jongens. Soms moet je een beetje geluk hebben en dat hadden deze heren vandaag. In de voorronde lieten zij twee nette oefeningen zien maar de synchroniteit liet nog wat te wensen over. Toch behaalde zij een vierde plaats en dat was precies genoeg voor de finale. Zij gingen voor een goede finale oefening. Dat was deels gelukt. Wederom was de synchroniteit niet geweldig. Toch was het genoeg voor een fantastische 3e plaats.

 

Individueel
Blok 3: C junior meisjes, Kim Boekelder en C jeugd jongens Wout Krabbenborg. De verplichte oefening van Kim was netjes en zo ook haar keuze oefening. Genoeg voor een vierde plaats in de finale. Wout sprong een mooie verplichte oefening, maar bij zijn keuze oefening was de spanning in het lijf ver te zoeken. Het was nog even spannend of hij nog een finale oefening mocht springen. Hij had geluk en plaatste zich als 7e voor de finale.

 

Blok 4: B jeugd meisjes Tara Buitenhuis en B junior meisjes Esmée Wolters

 

Het was voor Tara het eerste jaar in de klasse B en zij had ook nog de pech dat zij in de aanloop naar de wedstrijden twee armen brak en daardoor zes weken uit de running was. Zij was net op tijd voldoende hersteld om te kunnen deelnemen. Het was dus al helemaal fantastisch dat zij in een groot en sterk deelnemersveld zich had weten te plaatsen voor het NK. Tara sprong twee mooie rustige oefeningen en behaalde een mooie 11e plaats. Esmée ging super van start tijdens haar verplichte oefening, maar helaas raakte zij tijdens sprong acht de rand en dan eindigt je oefening. Toch kreeg zij een redelijk goede cijfers (rond de 7.0), omdat het begin super strak was. Dus toen maar alles op alles zetten met haar keuze oefening, om een finale plaats te bemachtigen. Hij was niet super, maar goed genoeg voor een 8e plaats in de finale.

 

Finale Individueel
De finale, Wout moest als eerste van de RGV springers. Om een paar plaatsen te kunnen stijgen moest hij er deze oefening voor zorgen dat hij alles strak hield. Nou en dat deed hij. Het was echt een mooie finale oefening. Helaas weren de cijfers van deze finale niet op het bord getoond en wisten wij niet wat zijn score was ten opzichte van de andere finalisten in zijn klasse. Tijd voor Kim haar finale oefening. De start was goed, maar helaas schoot zij na de laatste sprong door en landde op de mat. Zij eindigde op een 7e plaats. Esmée de laatste finalist van RGV, moest als eerste beginnen in haar klasse. De oefening verliep rustig en zag er netjes uit. Genoeg om twee plaatsen te stijgen. Zij eindigde op een prachtige 6e plaats.

 

Wij wisten al dat de meiden geen podium plaats hadden behaald, maar de score van Wout wisten wij nog steeds niet. Wel konden wij ervan uit gaan dat hij iets was gestegen door zijn mooie uitvoering van zijn finale oefening. Dit was wel de grootste verrassing van het weekend. Wout is Nederlands Kampioen.

 

RGV kan weer heel tevreden terug kijken op het NK. Er werden veel finale plaatsen behaald. Maar liefst drie springers zijn Nederlands Kampioen geworden in hun klasse. Één keer zilver en drie keer brons.

 Ander nieuws