Header image

Wielermaffe jeugd strijdt om kampioenschap Berkelland

BORCULO - Het Nederlandse wielrennen zit momenteel volop in de lift. Met de historische Giro-winst van Tom Dumoulin als onbetwiste hoogtepunt. Voor veel wielrennertjes in de dop vormen de huidige Oranje-successen een bron van inspiratie. Zaterdag 24 juni gaat de wielermaffe jeugd uit deze regio in Borculo de strijd met elkaar aan tijdens de derde editie van de Jeugdronde van Berkelland.

 

En behalve renners die reeds uitkomen in officiële wedstrijden kan ook de jeugd, die eens nader kennis wil maken met het wielrennen, vrijblijvend de proef op de som nemen. De jeugdronde wordt op touw gezet door wielervereniging De Stofwolk in samenwerking met de Stichting Promotie Borculo.


Het centrum van Borculo vormt die dag het strijdtoneel van de wielerjeugd uit de gemeente Berkelland. Vanaf 14.00 valt het startschot voor de allerkleinste wielrennertjes van zeven en acht jaar oud. Daarna rijden de deelnemertjes in de diverse jeugdcategorieën hun wedstrijd. De renners uit de categorie 14 jaar finishen rond 21.00 uur. De renners starten en finishen op het Muraltplein, ter hoogte van schoenenwinkel Schuurman.

 

Dikke banden race
In deze derde editie ligt de nadruk net als vorig jaar op een Berkellands karakter. Waarbij tussen de officiële KNWU-wedstrijden door meerdere zogenoemde ‘dikke banden races’ worden gehouden. Met als inzet het Berkellands Kampioenschap. "Deze wedstrijden zijn speciaal bedoeld voor de basisschooljeugd uit de gemeente Berkelland. En zelfs voor de allerkleinsten van twee tot vier jaar oud is er een wedstrijd op touw gezet. Zij kunnen namelijk hun talent beproeven tijdens een heuse loopfietsrace”, aldus een woordvoerder van wielervereniging De Stofwolk.


Het Berkellands kampioenschap dikke banden race wordt vanaf 16.30 verreden in vier categorieën, waarbij er bekers zijn voor de eerste drie en een leuke attentie voor elke deelnemer Met als hoofdprijs een felbegeerde kampioenentrui voor de winnaar.


De categorieën zijn: meisjes 5 t/m 8 jaar, jongens 5 t/m 8 jaar, meisjes 9 t/m 12 jaar en jongens 9 t/m 12 jaar. 


"Voor deelname is een helm verplicht. Er zijn wat helmen beschikbaar, maar het is beter om zelf een helm mee te nemen. Deelname mag op iedere fiets behalve een racefiets. Dus iedereen kan en mag meedoen”, zo laat de zegsman van De Stofwolk weten.


Voor meer informatie en opgave: jeugd@stofwolk.nl  of www.stofwolk.nl. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij de start aan het Muraltplein.

De wielerjeugd van De Stofwolk hoopt ook zaterdag 24 juni weer de handen in de lucht te kunnen steken tijdens de strijd om het felbegeerde kampioenschap van Berkelland. Bovendien kan ook andere wielergekke jeugd uit deze gemeente die dag tijdens een zogenoemde dikke banden race eens vrijblijvend de proef op de som nemen.

 Ander nieuws