Header image

‘Achterhoek Plaza’ in voormalig V&D-pand Doetinchem

DOETINCHEM- Het Graafschap College heeft in nauwe samenwerking met een aantal strategische partners een concept ontwikkeld voor het voormalige V&D-pand aan de Hamburgerstraat in het centrum van Doetinchem, onder de werktitel ‘Achterhoek Plaza’.

In essentie is het volgende plan ontwikkeld dat huisvesting zal vinden in het oude V&D-pand:

Achterhoek Plaza biedt een creatieve werkplek voor innovatie, creatie en groei. Het bouwt een brug tussen start-ups, ondernemers, onderwijs en overheid. Door ze samen onder te brengen binnen één locatie wordt er een omgeving gecreëerd waarin men van elkaar kan leren en met elkaar kan groeien. Bedrijven, overheid en onderwijs worden verbonden, innovatie wordt versterkt, er wordt een nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijven gerealiseerd, het biedt een aantrekkelijke leeromgeving voor studenten en startende ondernemers worden er ondersteund.

Om groei te bewerkstellingen, of je nu een startende ondernemer, een gevestigde ondernemer of student bent, wil de Achterhoek Plaza verschillende services en faciliteiten bieden, zoals flexibele werkplekken, vergaderruimten, eventruimten, ontmoetingsplekken, retail en horeca.

De onderstaande partijen hebben reeds aangegeven geïnteresseerd te zijn, dan wel concreet toegezegd om hun medewerking aan het initiatief te verlenen:

  • Graafschap College
  • Koninklijke Van den Boer Groep
  • Bonsen Reuling Accountants
  • Seesing Personeel
  • Initiatiefnemers Foodmarket Doetinchem (Achterhoekse streekproducten)
  • Ondernemersplein Achterhoek/Liemers

Vooralsnog behelst het concept Achterhoek Plaza de achterzijde van het pand aan de Hamburgerstraat. De komende maanden zullen de eerste ideeën en plannen onder leiding van een projectmanager nader worden uitgewerkt. Geïnteresseerde partijen kunnen een mail sturen naar info@achterhoekplaza.nl.

Foto: afkomstig van De GelderlanderAnder nieuws