Header image

Alzheimer Café Doetinchem op 13 juni over dementie

DOETINCHEM - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Café in Doetinchem. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Bezoekers ontmoeten lotgenoten en kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen die mensen meemaken of bezighouden.

 

Het thema van de maand juni is Dementie en intimiteit

Het ervaren van lichamelijk contact en intimiteit is een menselijke basisbehoefte en een belangrijk element van kwaliteit van leven. Het is een beleving, die alle leeftijden aangaat. Met het ouder worden kan intimiteit echter wel veranderen, zeker als men te maken krijgt met dementie. In het proces van dementie verandert er veel in het gevoel en gedrag van de persoon. Gevoelens van verbondenheid worden verstoord. Lichamelijk contact en intimiteit kunnen afnemen of toenemen of soms zelfs minder gewenste vormen aannemen. Dit kan ongemakkelijke situaties opleveren. Taboe en schaamte zorgen ervoor dat het moeilijk is om hier openlijk met anderen over te praten.

 

Wanneer: dinsdag 13 juni 2017.

Waar: Het Borghuis, Burg. Van Nispenstraat 4, 7001BS Doetinchem.

Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur. Met inloop vanaf 19.00 uur.

 

 

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411

 Ander nieuws