Header image

Collectie Kunstuitleen Doetinchem in april in ’t Brewinc

DOETINCHEM - De tentoonstelling laat een greep zien uit de gemeentelijke collectie van de Kunstuitleen Doetinchem waarin bekende en minder bekende Achterhoekse kunstenaars zijn opgenomen.

 

De collectie van de Kunstuitleen omvat ruim 400 werken. Een groot deel van de werken is afkomstig uit de kunstcollectie van de gemeente Doetinchem en behoort tot de toenmalige BKR-collectie. De Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) was van 1956 tot 1987 een regeling in Nederland waardoor kunstenaars in ruil voor hun kunstwerken een inkomen konden krijgen. De kunstwerken uit deze BKR-regeling zijn door de gemeente Doetinchem aan de Kunstuitleen beschikbaar gesteld, sommige werken zijn in bruikleen gegeven en andere zijn door de gemeente aan de Kunstuitleen geschonken.

 

Op de expositie die in april te zien is in de Brewincgalerie wordt onder andere werk getoond van de Doetinchemse kunstenaar Theo van Koot (1954-2015), vroege werken van Jos Klaver
(Amsterdam, 1947) en diverse werken van de in Doetinchem geliefde en bekende schilder Frans Storm (1905-1998). Voormalig stadskunstenaar Theo van Koot is bekend door zijn kunstwerken in de Doetinchemse binnenstad, waaronder het herdenkingsraam in de Catharinakerk en de poëziepalen op het Simonsplein. Op de expositie hangen linosneden van zijn hand. Jos Klaver is  vertegenwoordigd met een aantal werken waarin gemengde technieken zijn gebruikt. De werken zijn een zoektocht in vorm-beeld-kleur-vlek en materialen. Van Frans Storm worden twee olieverfschilderijen en enkele pentekeningen getoond. Alle getoonde werken zijn te huur en enkele te koop. Kijk voor meer informatie op www.kunstuitleenstadsmuseum.nl.

 

Locatie: ’t Brewinc, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem. Openingstijden: april 2017 van ma. t/m za., buiten feestdagen, van 10.00-16.30 uur. Vrije entree.

 Ander nieuws