Header image

Doetinchem. Buiten het Ei.

DOETINCHEM - Wie meer weet, kijkt beter en ziet meer... Welk verleden wordt er in ons landschap weerspiegeld? De Winterswijkse fotograaf Hans Hendriks maakt met zijn panoramische landschapsfoto's het onweetbare zichtbaar. Wat je ziet krijgt betekenis.

 

De tentoonstelling 'Doetinchem. Buiten Het Ei' is een samenwerkingsproject tussen Hans Hendriks, Stadsmuseum Doetinchem en de Historische Vereniging Deutekom, waarbij de geologische, archeologische en cultuur historische geschiedenis van het gehele buitengebied van Doetinchem werd ontsloten en voorzien van beelden. Hans Hendriks hoopt met zijn historiserende fotoproject het cultuurlandschap dichter bij te brengen en daarmee het historisch bewustzijn van de kijker te vergroten. Het project verbindt heden en verleden, landschap en historie, natuur en cultuur.

 

Hans Hendriks heeft in zijn eerdere projecten, Verdwijnende kippenhokken in de Achterhoek (2008), Het Binnenste & Buitenste van typisch Winterswijkse boerderijen (2011) en het projectVeranderend Winterswijks Landschap, ervaren dat met name een landschap zich laat 'lezen'. Het landschap vertelt iets over zijn historie. Deze historie weet Hans Hendriks niet alleen prachtig te vangen in zijn foto's, hij kan hier ook heel beeldend over vertellen. Naast de tentoonstelling in het Stadsmuseum zullen er diverse fotopresentaties plaatsvinden door Hans Hendriks en worden bezoekers in de mogelijkheid gesteld met de fotograaf op pad te gaan in een Oldtimer bus om zelf de gefotografeerde locaties te bekijken en beleven.

 

De fotopresentaties zullen plaatsvinden in het Stadsmuseum op: dinsdag 27 juni om 19.30 uur, dinsdag 25 juli om 19.30 uur, dinsdag 22 augustus om 19.30 uur en dinsdag 24 oktober om 19.30 uur. Kosten bedragen € 10,- p.p

 

De busritten zullen plaatsvinden op zondagen: op zondag 9 juli, 6 augustus en 8 oktober. Start is om 13.00 uur vanaf het museum. Kosten bedragen € 20,- p.p. U dient zich vooraf aan te melden voor de presentatie en/of busrit via info@stadsmuseumdoetinchem.nl o.v.v. naam, activiteit, datum en telefoonnummer. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 29 oktober.

foto: Hans Hendriks. Op de foto staat Hein Tap, huidige bewoner van de boerderij de Krommenhof.Ander nieuws