Header image

Druk bezochte Open Dagen AOC Oost

DOETINCHEM -  Ouders komen met hun kinderen heel gericht naar de Open Dagen van AOC Oost vertelt teamleider MBO Jan Steverink: “In de Achterhoek zijn we de enige aanbieder van groene opleidingen. Inhoudelijk bieden we een goede mix van theorie en praktijk mét de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en competenties. Onze leerlingen komen prima terecht op de arbeidsmarkt.”

In de feestelijk aangeklede hal met een boog van ballonnen hebben Rieka Kleine (14) en Vivian Vos (14) 200 knalgroene keycords gemaakt voor alle leerlingen die tijdens de Open Dagen vrijwillig meehelpen. De tweedejaars VMBO-leerlingen kiezen volgend jaar de vakrichting Dier. Daar kijken ze naar uit, want dan kunnen ze zich specialiseren. Vriendinnen zijn ze vanaf de lagere school, de dierenliefhebsters wisten toen al dat ze naar AOC Oost wilden. Een plek, zo benadrukken ze, waar ze zich echt thuis voelen. Hierna stromen ze beiden door naar het MBO. Om daarna aan het werk te gaan als dierenartsassistente, maar Rieka zou ook graag als verzorger in de dierentuin werken.

Zelfstandig werken

Het VMBO, Het Groene Lyceum en MBO opende haar deuren op 21 en 23 januari. Ongeveer 3000 ouders en kinderen bezochten de jaarlijkse Open Dagen van AOC Oost.  Na zijn VMBO-opleiding op AOC Oost  locatie Borculo, meldt Martijn Woestenenk (18)  zich aan voor de vervolgopleiding Manager tuin en recreatie in Doetinchem. Inmiddels is hij tweedejaars. “Gedurende het schooljaar loop ik een dag per week stage bij Hoveniersbedrijf Erwin Driessen in Lochem. Na mijn opleiding ga ik werken als hovenier. Eerst in vaste dienst, om over een aantal jaren als zelfstandig hovenier aan de slag te gaan. Het fijne van deze opleiding is, dat we onder meer veel plantenkennis opdoen en zelfstandig werken. Een groot voordeel voor mijn stage. Op 30 en 31 januari doe ik met klasgenoot Coen Stemerdink namens onze school mee aan de voorrondes voor de NK Tuinaanleg. Duimen dat we met de eerste prijs naar huis gaan.”

Voor wie de Open Dag gemist heeft. Op dinsdag 24 maart is er een MBO voorlichtingsavond van 19.00-21.00 uurAnder nieuws