Header image

Eigentijds paasverhaal door koor Inspiration

DOETINCHEM - De paasdagen worden op een indrukwekkende wijze tot leven gebracht door het koor Inspiration tijdens een eigentijdse Passion op Goede Vrijdag 14 april. De Passion wordt uitgevoerd in Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. Van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem.

 

Het passieverhaal wordt door meer dan dertig stemmen verwoord in muziek van onder andere Marco Borsato, Queen en Frank Boeyen, gecombineerd met tekst en beelden. Het koor uit Halle heeft deze Passion vorig jaar ook uitgevoerd in hun thuisbasis en de reacties waren zeer lovend.

 

Inspiration heeft bewust voor Het Nieuwe Dijkhuis gekozen vanwege de bijzondere sfeer en akoestiek van de zaal. Het koor bestaat inmiddels meer dan veertig jaar en heeft zich gespecialiseerd in het zingen van close harmony, negro spirituals en christelijke liederen.

Inspiration is in september 1976 ontstaan als Hals Interkerkelijk Jongerenkoor. In 2011 bestond het koor 35 jaar en dat werd gevierd met twee spetterende benefiet- muziekavonden op het grote podium in de Doetinchemse Muziekschool. Vanaf 2012  staat Inspiration onder leiding van Marion de Jong.

De Passion door Inspiration

14 april, aanvang 20 uur. Deuren open vanaf 19.30 uur.

Tickets kosten 5 euro, aan de deur of via info@inspirationhalle.nlAnder nieuws