Header image

Elske DeWall in Het Nieuwe Dijkhuis

DOETINCHEM - Zangeres Elske DeWall sluit zaterdag 22 april het eerste seizoen van Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem af. Ze geeft een soloconcert in de sfeervolle zaal van het inspiratiecentrum aan de Burg. Van Nispenstraat.

DeWall schitterde deze week nog op de televisie met haar indringende hoofdrol tijdens de jaarlijkse Passion, die dit keer in Leeuwarden werd gehouden. De rol van Maria tijdens Passion 2017 heeft de Friese zangeres niet voor niets gekregen. DeWall combineert een schitterende, soulvolle stem met een open presentatie. Ze schrijft haar eigen liedjes, meestal in het Engels. Deze avond zal ze solo optreden. DeWall is bepaald geen onbeschreven muziekblad. Ze heeft opgetreden met het Metropool Orkest en Lionel Ritchie en was te gast bij North Sea Jazz, De Wereld Draait Door, Evers Staat Op en RTL Late Night.

Met Velvet Soldier bracht ze vorig jaar haar derde soloalbum uit met persoonlijke songs over liefde, leven en de dood. Het werd haar meest persoonlijke album. Volgens recensist John Bruinsma van dagblad De Gelderlander is haar werk ‘betekenisvol en relevant’. Onder andere omdat ze er niet voor terugschrikt persoonlijke ervaringen te verwerken  in haar liedjes. Haar karakteristieke stemgeluid zit vol soul en gospel en past perfect in de sfeervolle zaal van Het Nieuwe Dijkhuis.

DeWall is met haar diepgang en prachtige stem en liedjes een passende afsluiter van het eerste seizoen van het inspiratiecentrum in de voormalige baptistenkapel in het centrum van Doetinchem. Het seizoen werd gekenmerkt door zeer inspirerende optredens van onder andere popprofessor Leo Blokhuis, acteur Pierre Bokma, pianist Joep Beving, troubadour Lucky Fonz III en Ars Musica met delen uit de Matthäus Passion. Inmiddels is besloten dat er ook een tweede seizoen gaat komen.

Kaarten voor het optreden van Elske DeWall kosten 14,50 (inclusief reserveringskosten) via de website www.hetnieuwedijkhuis.nl. Aan de deur kosten de kaarten 15 euro.

Het concert begint om 20 uur, de deuren zijn vanaf 19.30 uur open.

Het Nieuwe Dijkhuis is gevestigd aan de Burg. Van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem.

Voor meer informatie: www.hetnieuwedijkhuis.nlAnder nieuws