Header image

Jan Vreman volgend seizoen trainer beloften De Graafschap

DOETINCHEM - Jan Vreman blijft verbonden aan De Graafschap. De clubicoon wordt, na lang onderhandelen, toch trainer van de beloften.

Achterhoeker Vreman werd dit seizoen aan de kant geschoven na teleurstellende resultaten met De Graafschap. Hij had naast zijn contract als hoofdtrainer echter ook een verbintenis met de club voor onbepaalde tijd. De Graafschap moest hem dus een nieuwe functie aanbieden. Dat wilde de clubleiding ook.

Spagaat
Vreman kon blijven als trainer van de beloften, maar de voorwaarden in het nieuw opgestelde contract waren volgens de clubicoon niet hetzelfde als drie jaar geleden toen hij die functie ook al bekleedde. Vreman ging niet akkoord en De Graafschap zat in een spagaat omdat het de staf voor het nieuwe seizoen niet verder kon invullen. Het duurde maanden voordat beide partijen toch nog tot elkaar kwamen. Dat is nu alsnog gelukt.

Roelofsen assistent-coach
Richard Roelofsen en Sandor van der Heide worden in het nieuwe seizoen de assistenten van hoofdtrainer Henk de Jong. Van der Heide blijft dat doen voor een onkostenvergoeding, zo meldde hij vorige week bij de wedstrijd tegen Almere City. Van der Heide is ook coach van amateurclub IJsselmeervogels en blijft dat in principe doen tot medio 2018. Roelofsen deed afgelopen seizoen de beloften van De Graafschap, maar was ook regelmatig actief bij trainingen van de eerste selectie.

Onduidelijk
Met de trainers Dennis te Braak, Jan Oosterhuis en keeperstrainer Edwin Susebeek wordt nog gesproken, zo meldt de club. Deze contracten lopen allemaal af. Het is onduidelijk of het drietal nog een toekomst heeft bij De Graafschap.

Dit is een bericht van onze mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws