Header image

Jubilarissen Rode Kruis De Graafschap gehuldigd

LOCHEM - Op vrijdag 27 mei heeft Marieke Schriks, voorzitter van het Rode Kruis de Graafschap (Zutphen - Lochem), 4 onderscheidingen uitgereikt aan vrijwilligers die zich lange tijd belangeloos hebben ingezet.

“In deze tijd is het niet meer vanzelfsprekend om vrijwilligerswerk te doen” aldus voorzitter Marieke Schriks “Daarom zijn wij heel erg blij met de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Of het nu om EHBO gaat of sociale hulp, wij kunnen altijd op ze rekenen. Zonder vrijwilligers zou het Rode Kruis geen bestaansrecht hebben in Zutphen en Lochem”.

Vier vrijwilligers ontvingen een onderscheiding voor de lange tijd dat zij zich hebben ingezet (en nog inzetten) voor het Rode Kruis. Eén van deze vrijwilligers, Evert Salawan Bessie, is al 30 jaar lang aan het werk voor het Rode Kruis.

Evenementen waar de vrijwilligers bij betrokken waren zijn de Bokbierdag in Zutphen en de Motorcross in Lochem. Daarnaast worden de vrijwilligers ook ingezet tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de Zwarte Cross. Naast EHBO wordt er ook veel sociaal werk verricht. Mensen die eenzaam zijn of problemen hebben met vervoer kunnen ook een beroep doen op het Rode Kruis. Sinds kort is ook een noodhulpteam in Zutphen gevestigd die worden ingeschakeld tijdens calamiteiten die zich in de omgeving van Zutphen voordoen.

Het Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot Gerrit Voskamp (Zutphen) gerritvoskamp@chello.nl of Wolter Bos (Lochem) wojobos@hotmail.com .

 van links naar rechts

Marieke Schriks, voorzitter

Mevrouw Femie de Vries, 20 jaar vrijwilliger

Mevrouw Jolanda Woestenenk, 20 jaar vrijwilliger

De heer Evert Salawan Bessie is 30 jaar vrijwilliger geweest

Mevrouw Mürvet Vapoglu, 10 jaar vrijwilliger

 Ander nieuws