Header image

Nieuwe aanwinst in OVM

DOETINCHEM - Het OVM ontving onlangs uit handen van mw. A. Naaldenberg – Van Donkelaar uit de nalatenschap van haar overleden vader Jan van Donkelaar (20 jaar werkzaam geweest bij het transportbedrijf van de GTW) een unieke keramieke sigarendoos, speciaal voor Jan van Donkelaar vervaardigd en een waterpasinstrument, met handmatige horizontaalinstelling, losse kijker en afneembaar niveau met kompas, ooit gebruikt bij het leggen van railtrajecten van de Geldersch – Overijsselsche Stoomtrammaatschappij, van het fabricaat Becker en Buddingh.

“Het is jammer dat vader dit niet zelf aan het OVM heeft kunnen schenken. Het was altijd wel zijn bedoeling om deze spullen zelf naar het OVM te brengen. Helaas is dit er niet meer van gekomen." Dhr. en mw. Naaldenberg vinden het schitterend dat deze bezittingen van hun vader/schoonvader nu zo’n prachtige plek in het OVM hebben gekregen.

Het OVM is verheugd met de nieuwe aanwinst. Chargois, voorzitter OVM, “Regelmatig ontvangen wij oude GTW-artikelen. Deze artikelen worden hier goed beheerd en tentoongesteld. Bezoekers van het Openbaar Vervoer Museum zijn enthousiast over de wijze waarop hier in het OVM de GTW gepresenteerd wordt. Het is vaak een feest van herkenning”.

Het OVM, Stationsstraat 50, Doetinchem is di t/m za geopend van 12.00 – 17.00 uur. Zo van 13.00 – 17.00 en op maandag gesloten. www.ovm-doetinchem.nl Museumkaart is geldig.

 Ander nieuws