Header image

Startschot voor Swim to Fight Cancer Doetinchem

DOETINCHEM - Op zaterdag 9 september gaat Doetinchem zwemmen voor de strijd tegen kanker tijdens de eerste editie van Swim to Fight Cancer 0314. Het doel is om samen met vele enthousiaste en sportieve deelnemers zoveel mogelijk donaties bij elkaar te zwemmen voor de strijd tegen kanker, want één op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. De Swim to Fight Cancer Doetinchem is de 7e stad in Nederland waar dit evenement plaatsvindt. Er zal worden gezwommen in de Oude IJssel, met start en finish op De Bleek.


Aanstaande vrijdag 30 juni om 9.00 uur zal Roel van Beek, de lange afstandzwemmer die recent de Straat van Gibraltar in record-tijd is overgestoken, als ambassadeur in het water springen en het traject van 2 kilometer afleggen.  Dit is het officiële moment dat de inschrijvingen van start kunnen gaan. Locatie is bij het strandpaviljoen Lido van Friul aan de Oude IJssel, tegenover de Bleek. Regio8 zal een interview houden met Roel. De pers is van harte uitgenodigd hier ook bij aanwezig te zijn!


Bij de Doetinchem editie van Swim to Fight Cancer zwem je in de Oude IJssel. Vanaf de start op De Bleek zwem je langs de Handelskade, onder de Oude IJsselbrug en de nieuwe brug van de Europaweg door en ga je ter hoogte van de Peppelenlaan weer terug naar de finish op De Bleek. Omdat 9 september ook het startschot is van de Nationale Sportweek 2017, staat Doetinchem helemaal in het teken van sporten en bewegen. Voor de deelnemers, zwemmend in de Oude IJssel en de toeschouwers zal het dan ook extra sfeervol zijn, met muziek, eten en ander vermaak.


Er zijn twee afstanden uitgestippeld voor 9 september. Je kunt meedoen als business team of als individuele deelnemer en je zwemt dan 2 kilometer. Speciaal voor kinderen van 10 t/m 15 jaar is er de KidsSwim, zij zwemmen 500 meter. 

 

Voorzitter Koen Reijnders: "Je inzetten voor de strijd tegen kanker is ontzettend belangrijk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. In mijn dagelijkse leven als chirurg oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis zien we gelukkig steeds vaker dat we mensen echt kunnen genezen, mede door gedegen wetenschappelijk onderzoek en daardoor fantastische resultaten in onze kliniek. Swim to Fight Cancer Doetinchem biedt je de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen."

 

De donaties gaan in zijn geheel naar de stichting Fight cancer. Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto 'Love life. Fight cancer.' laten zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie. 


De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.


Meedoen, doneren, sponseren of meer informatie? Zie www.doetinchem.swimtofightcancer.nl. Volg hen op Facebook, Instagram en Twitter voor de laatste updates.

 Ander nieuws