Header image

2e Passe-partout Promotiedag in Groenlo

GROENLO - Op zaterdag 10 juni wordt de tweede zogenaamde Passe-Partout Promotiedag gehouden.  Met de speciale passe-partout in de vorm van een jute zakje met daarin dukaten kan men maar liefst 4 toeristische bezienswaardigheden bezoeken.

 

De deelnemende toeristische bezienswaardigheden zijn:

  • Stadsboerderij Grolle
  • Stadsmuseum
  • Oude Calixtuskerk Slag om Grolle
  • Calixtusbasiliek (toren beklimmen)
  • Stoomhoutzagerij
  • Kerkers onder het stadhuis
  • Ritje met de Vestingstad Express

 

Bij al deze toeristische bezienswaardigheden is de passe-partout te koop. Maar ook bij de receptie van Marveld Recreatie en de VVV in de Kevelderstraat. Voor volwassenen kost deze slechts € 5,00 en voor kinderen tot 13 jaar slechts € 2,50. Voor dit kleine bedrag kunt u van Mei tot en met Oktober op avontuur in Groenlo. U hoeft de dukaten niet in één keer op te maken. U kunt het mooi spreiden gedurende het seizoen. Bij aankoop van de passe-partout ontvangt u een mooie plattegrond met alle normale openingstijden van de bezienswaardigheden. Ook diverse galerieën zijn open. Ook de openingstijden van de galerieën staan op de plattegrond vermeld.

 

Middelpunt
Tijdens de Passe-partout Promotiedag van zaterdag 10 juni staat de Oude Calixtus centraal. In de eeuwenoude Oude Calixtus is de Slag om Grolle te zien en kun je oog in oog staan met de hoofdpersonen in het verhaal met de belegering van Grol. Beleef op spectaculaire wijze het fascinerende verhaal van de tachtigjarige Oorlog met beeld, licht en geluid.


Kunst in de Kerk
Op deze Passe-Partout Promotiedag is in de Oude Calixtus kerk ook de expositie 'Kunst in de Kerk' te zien. De leden van Galerie Wij exposeren er hun schilderen en andere kunst uitingen. Deze zijn werkelijk een lust voor het oog. Dit werk is de moeite waard om aan een breder publiek te laten zien. Zowel abstract als concreet en alles wat daar tussen zit.  Laat u aangenaam verrassen door de mooie kunstobjecten.


Kom dus op zaterdag 10 juni naar het vestingstadje Groenlo en ga op avontuur. Het begint om 11.00 uur en duurt tot aan het eind van de middag. Meer info is te vinden op de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo

 Ander nieuws