Header image

Avondvierdaagse Lichtenvoorde wil graag meer groepen

LICHTENVOORDE - Dit jaar wordt voor de 68ste keer de avondvierdaagse gehouden en wel van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni, met aansluitend op zondag 25 juni aansluitend de (halve) marathon. Voorzitter Ronald Ebbers ziet weer een stijgende lijn in het lopen in groepsverband.

 

Sinds dat hij de voorzittershammer heeft opgepakt, heeft Ronald de ambitie uitgesproken om meer groepen mee te laten lopen. Dit is geboren uit signalen die hij van toeschouwers heeft opgepikt. Het is net als het oppakken van de voorzittershamer van de organisatie. Iemand moet het leuk vinden om een aantal personen te mobiliseren om vier dagen al lopend schik te hebben. De organisatie hoopt dat de lopers van jaren terug, die inmiddels zelf kinderen hebben, die draad weer op zouden willen pakken. In feite kunnen de lopers dit zelf regelen en als daar hulp bij nodig is, staat de organisatie daarvoor open. Men moet daarbij denken aan bijvoorbeeld het werven van sponsoren.

 

Alles staat organisatorisch inmiddels op de rails. De uitnodigingen zijn de deur uit. De ervaring leert dat groepen zich meestal in de laatste twee weken inschrijven, maar de organisatie juicht twee of drie nieuwe groepen al toe. Vrijwilligers zijn er voldoende en het contact met politie, brandweer en gemeente is goed en direct. 

 

Stilstand is achteruitgang, vandaar dat er dit jaar een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd. Nieuw dit jaar is dat de verzorgers van de groepen worden geïnformeerd over de te rijden route voor de pauze plaatsen. Ook vinden wijzigingen plaats in routes. Zo is de wandelroute voor de 5 kilometer veranderd.
De kleinsten lopen kriskras door Lichtenvoorde naar de speeltuinen, de pauzeplek en van daaruit het laatste stukje inzetten, richting de Markt. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ook routes voor andere afstanden een wijziging gaan ondergaan de komende jaren.

 

Ook dit jaar kan op zondag 25 juni aan de wandelmarathon of de halve wandelmarathon deelgenomen worden. Natuurlijk kan dit in combinatie met de avondvierdaagse gewandeld worden. Voor de marathon of de halve marathon is het niet meer mogelijk via internet op te geven maar nog wel tijdens de openingstijden van het startbureau of 's morgens voor de start.

Zie voor meer info http://www.a4dlichtenvoorde.nlAnder nieuws