Header image

Boerenvertier op het erf in Lievelde

LIEVELDE – Om mensen kennis te laten maken met het boerenleven en met heerlijke streekproducten uit de regio organiseert kaasboerderij Weenink drie themadagen onder de noemer, 'Vertier op de boerderij'. De eerste 'Vertier op de Boerderij'-dag wordt gehouden op zaterdag 1 juli, het thema van deze dag is 'Boerderij'.

 

Tot voor kort werd bij de kaasboederij de Boerenmarkt gehouden met een mooi aanbod van streekproducten. 'Vertier op de boerderij' biedt meer. De boerenmarkt blijft bestaan, allerlei streekproducten worden te koop aangeboden zoals honing en worst, er is extra aandacht voor brood. Daarnaast kunnen de bezoekers alle facetten van kaasboerderij Weenink zien. Men mag bij de kalfjes, varkens en kippen een kijkje nemen, een koe knuffelen, een rondje op de trekker rijden en ook voor vragen over de boerderij is er volop gelegenheid.

 

De landwinkel is tijdens Boerenvertier geopend waar de lekkerste producten uit de streek te koop zijn waaronder heerlijke boerenkarnemelk, en er is een aantrekkelijk programma voor kinderen, zij kunnen kennismaken met boerengolf, boerenbiljart, boerendart. Ook kan het gatenkaasspel worden gespeeld. Natuurlijk mogen ook ouders meedoen met de spelletjes. De 'Vertier op de Boerderij'-dag wordt gehouden op zaterdag 1 juli van 10.00 tot 16.00 uur. De entree en parkeren is gratis."

 

Er volgen na 1 juli nog twee 'Vertier op de Boerderij'-dagen, op zaterdag 5 augustus is het thema 'vakantie' gekoppeld aan 'Vertier op de Boerderij', zaterdag 2 september zijn er allerlei ambachten te zien naast de boerenmarkt en de activiteiten voor de kinderen.
Ander nieuws