Header image

Cultuur in de Wijk Groenlo

GROENLO - Op woensdag 18 mei ging in Cultureel Centrum De Bron in Groenlo het seniorenproject Cultuur in de Wijk van start met het thema ‘De school vroeger en nu’. Foto’s, oude schoolplaten, landkaarten, een oude schoolbank en verschillende schoolattributen van weleer, afkomstig van museum De Scheper, waren het decor voor mooie verhalen. De ochtend begon met de herinneringen van de oud-onderwijzers Maria Stammers en Anton Rouw. Met verve vertelden zij over hoe het vroeger toeging op de school. In het tweede gedeelte van het programma sloten de leerlingen van groep 7 van  basisschool De Ni-je Veste (locatie Wheme) aan. Zij hadden samen met hun docent Ronald Porskamp vragen voorbereid en interviewden de senioren in kleine groepjes. Na afloop bleek dat de interactie met de ouderen diepe indruk op de leerlingen had gemaakt.

Het vervolg
Het vervolgprogramma bestaat uit twee sessies op de basisschool De Ni-je Veste aan de Wheme. Op woensdagochtend 25 mei beleefden de senioren hoe een les van tegenwoordig er uit ziet. Dinsdagmorgen 7 juni, van 10.00 – 12.00 uur, staat in het teken van portretschilderen. Leerlingen en senioren gaan elkaar schilderen of tekenen en worden daarbij gecoached door beeldend kunstenaar Astrid Vredegoor uit Lichtenvoorde.

De activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle senioren uit de gemeente Oost Gelre. Iedereen is van harte welkom, dus ook senioren die geen lid zijn van een ouderenbond.Ander nieuws