Header image

Grol verbiedt mobiele telefoon in kleedkamer

GROENLO – In navolging van FC Winterswijk stelt nu ook sportvereniging Grol een verbod in op het gebruik van mobiele telefoons in de kleedkamers. Dit verbod is ingesteld naar aanleiding van enkele meldingen die de club kreeg over het fotograferen met smartphones tijdens het douchen.


Hiermee hoopt voorzitter Diana Nijland incidenten te voorkomen waarin ongewild naaktfoto’s of video’s verspreid worden. Volgens Nijland is het verbod nodig omdat jeugdleden ‘amper beseffen’ wat de impact van zulk materiaal kan zijn. De incidenten waarop Nijland doelt hebben zich bij Grol gelukkig nog niet voorgedaan, vertelt de voorzitter van het jeugdbestuur aan dagblad De Gelderlander. “Met deze maatregel willen we dat dan ook voor zijn. Een mobieltje in de kleedkamer, dat heb je nergens voor nodig.” Grol neemt de beslissing op basis van recente meldingen over het gebruik van smartphones tijdens het douchen.

Zowel bij trainingen als wedstrijden zijn mobieltjes niet meer welkom in de kleedkamer. Voor het nieuwe seizoen overweegt de vereniging uit Groenlo zelfs kluisjes aan te schaffen.Via de website zijn alle leden op de hoogte gesteld van het verbod. Daarnaast zijn er twee vertrouwenspersonen aangewezen waar de jeugdleden met hun klachten terecht kunnen.

Vorig jaar deed voetbalclub FC Winterswijk de mobieltjes al in de ban. Toen riep de voorzitter daar zelfs op tot een landelijk verbod op mobiele telefoons in kleedkamers. Navraag van de Gelderlander bij de KNVB leert dat steeds vaker mobieltjes worden geweerd uit kleedkamers. Tegen diefstal, maar ook om verspreiding van ongewenst gemaakte foto’s en filmpjes tegen te gaan, laat de KNVB weten.  Ander nieuws