Header image

“Hart”lopen voor Samenloop voor Hoop in Groenlo

OOST GELRE - Het is stil als een jonge vrouw bij een bijeenkomst vertelt dat ze deelneemt aan de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre omdat een half jaar geleden haar man op jonge leeftijd is overleden aan kanker en dat ze het best wel moeilijk en emotioneel vindt. Maar ze heeft alle moed bij elkaar verzameld om aanwezig te zijn en neemt deel aan de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Aangrijpend en vooral diep respect.

Zeer divers zijn de redenen waarom teams deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, 16/17 juni op en rondom het terrein van de Muziekkoepel in Groenlo. Met elkaar hebben ze gemeen dat een ieder op de een of andere manier met de ziekte te maken heeft of heeft gehad, en dat men graag in actie wil komen om iets te doen. Een steentje bijdragen aan dat ultieme doel; dat kanker op termijn niet meer een dodelijke ziekte zal zijn, maar 'slechts' een chronische ziekte.

De meest sympathieke acties komen voorbij. Enerzijds in de aanloop naar het evenement, anderzijds voor tijdens het evenement zelf. "Mijn wandelmaatje is getroffen is door kanker", motiveert Peter Nieuwhoff zijn deelname. "Wij gaan een wandeltocht organiseren." "Oh, wij ook," roept een dame. Op voorspraak van de organisatie worden beiden verzocht contact met elkaar op te nemen om beide tochten op elkaar af te stemmen , of zelfs samen te voegen. Het hoeft de inwendige mens aan niets te ontbreken gedurende de 24-uursestaffette, zo blijkt uit de initiatieven die op tafel komen. Gaat de een hamburgers bakken, een ander saté's, weer een ander gaat broodjes gebakken ei verkopen.

Ingrid te Veldhuis en Mariëtte Pillen, van de organisatie, kijken tevreden terug op de eerste informatiebijeenkomst van deelnemende teams. "De initiatieven zijn hartverwarmend. We zijn erg blij met de 17 teams die zich al hebben ingeschreven. Er komen nog meer teams bij weten we al. Inschrijven kan nog steeds, " moedigt Ingrid inwoners uit geheel Oost Gelre aan deel te nemen. "We hebben er allemaal mee te maken. Het is dan wel in Groenlo, maar het is een evenement voor de gehele gemeente. Ook uit andere plaatsen buiten de gemeente mag men uiteraard deelnemen." "We kunnen ook nog wel vrijwilligers gebruiken", vult Mariëtte aan. "Het is veel werk om te organiseren maar we hebben een zeer enthousiaste groep vrijwilligers die de kar trekken. Uit zowel Groenlo als Lichtenvoorde. We kunnen echter nog steeds vrijwilligers gebruiken. Ook voor het evenement zelf. Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen maar wil je wel helpen, graag. Geef je op. Dat kan via oostgelre@samenloopvoorhoop.nl." Beide dames geven aan dat er het nodige op stapel staat om een zo hoog mogelijke opbrengst te verwezenlijken. "Midden april start er een online veiling met heel bijzondere zaken, enkele bakkers ondersteunen ons met de verkoop van KIEMbrood waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de actie. Er komen nog heel veel leuke dingen aan", licht Ingrid een tipje van de sluier op.

Op 13 april vindt in de serre van Sportcafé Den Elshof om 21.30 uur, aansluitend aan laatste trainingen van sportverenigingen, een informatiebijeenkomst plaats voor alle sportverenigingen van Groenlo. De organisatie hoopt hiermee op nieuwe teams en nieuwe initiatieven.

Interview met de voorzitter van Samenloop voor Hoop Oost Gelre - Patrick Pos
Ander nieuws