Header image

Kiek Now Us stopt na ruim 12,5 jaar rock ’n roll

ACHTERHOEK - “Ie wet niet wat a-j mist” is de titel van de nieuwe single van de Achterhoekse band Kiek Now Us. Een gepaste titel ook, want het is tevens de laatste single van de dialect rockers. De spreekwoordelijke koek is op!

“Onze saxofonist Jos heeft begin dit jaar aangegeven te willen stoppen met Kiek Now Us, omdat hij het gewoon te druk heeft met andere activiteiten. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat we als gehele band gaan stoppen!” aldus zanger Lars Karnebeek. “Een andere optie was dat we op zoek zouden moeten naar een nieuwe saxofonist, nadat een paar jaar geleden ook onze bassist al was vervangen. Dat vergt altijd een hoop tijd en inspanning, gevolgd door de nodige repetities. Na ruim 12,5 jaar vroegen we ons als band af of we dat eigenlijk nog wel wilden. Soms is het ook gewoon mooi geweest, we hebben altijd als hechte vriendengroep muziek gemaakt en verschillende hoogtepunten gekend. Na een avondje sparren is ons oefenhok was het al snel duidelijk: We stoppen er mee!”. 

De nieuwe single is het laatste stukje eigen werk wat zal verschijnen van Kiek Now Us. Later dit jaar volgt nog wel een nieuw album, die alle singles zal bevatten die de band ooit uitgebracht heeft, inclusief nog nooit verschenen werk! Een soort greatest hits album dus, alhoewel de band nooit eerder een volwaardig album uitbracht. “Wij kozen altijd bewust voor het uitbrengen van singles, of een EP.” vertelt Karnebeek. “Aangezien we er nu definitief mee gaan stoppen, leek het ons een mooi moment om ook ons eerste album uit te brengen, ergens dit najaar.”

Kiek Now Us speelde op onder andere De Zwarte Cross, het Høkersweekend van Normaal en het met 40.000 bezoekers uitverkochte 538 Koningsdag feest in Breda. Daarnaast speelde de band live bij Giel Beelen (3FM), de Freaknacht (3FM) en bij Evers Staat Op (538). Ook was de band te zien in Hart van Nederland (SBS6) als eerste band ter wereld met een echte “keten-tour”. Het grootste succes werd verkregen met de hitsingle “Hemel zonder Bier”. 

Kiek Now Us zal op 21 oktober voor het laatst live te zien zijn en afscheid nemen met een bijzonder optreden in De Radstake in Heelweg (Varsseveld).

Foto: Stefan Schipper FotografieAnder nieuws