Header image

Kleintje Kei bij Tapperij Van Ooijen

LICHTENVOORDE- Traditiegetrouw wordt ook dit jaar de openingsact voor het grote Keifestival uit de deelnemers van Kleintje Kei gekozen. Op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) begint de strijd om 15:00 uur op het gratis evenement. 

 

“Verleden jaar hebben we het entreegeld afgeschaft en dat beviel goed, iedereen mag van de muziek komen genieten,” aldus voorzitter Ester Pillen. Dit jaar bestaat de keuze uit vier regionale bands, die naast een plek als openingsact op het Keifestival ook nog eens  € 250,- aan prijzengeld in de wacht kunnen slepen.

Vorig jaar stond om 16:00 uur het hele terras bomvol enthousiaste bezoekers. 25 graden, een koud biertje in de hand en verrassend veelzijdige beginnende bands. Uiteindelijke wonnen, dik verdiend,  de jonkies van School’s Out. Zij opende het Keifestival swingend in 2016, maar wie gaat het worden in 2017?

Dit jaar staan de Contra Fools (Winterwijk / reggae), The Cooltrick ( Neede / Punk’nRoll), Hot Stuff (Zieuwent / Disco,Soul) en Marlot (Utrecht / Singersong-writer) op het podium op het terras van Tapperij Van Ooijen. Eén van deze bands mag uiteindelijk met de eer gaan strijken.  “Het kiezen van de winnaar laten we aan een ervaren jury over ,” zegt een van de organisatoren Roel Stoltenborg, “dat houdt ons objectief en scheelt ons als organisatie veel keuzestress.”

Na de battle wordt de avond verlengd met nog twee extra bands! Doppen’s Textiel uit Lichtenvoorde speelt moeiteloos covers van Floggin Molly tot de Foo Fighters.  De band Stone Good brengt een hilarische act met liedjes in steenkolen Engels. Afsluitend draait DJ Jos-C door tot in de nachtelijke uurtjes. Kortom, Kleintje Kei wordt een veelzijdige, gezellige avond met zes verrassende bands uit de regio.

Kleintje Keifestival is gratis te bezoeken op donderdag 25 mei vanaf 15.00 bij Tapperij Van Ooijen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.keifestival.nl
 


Bekijk hieronder de foto'sKleintje Keifestival 68.jpg
Kleintje Keifestival 71.jpg
Kleintje Keifestival 88.jpg

Ander nieuws