Header image

Groll – Longa (2-2)

GROENLO - Gelre FM en Berkelland FM deden zaterdag 21 maart gezamenlijk een live verslag van de derby tussen Grol en Longa’30. (2-2)  De derby van het oosten in de eerste klasse E De extra sport uitzending  begon om 17.00 uur met een voorbeschouwing op de wedstrijd. Vanaf 18.00 uur een het live-verslag van de wedstrijd en tussen 20.00 en 21.00 uur een nabeschouwing. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Live Blog -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 17.03 uur: De gezamenlijke uitzending van Berkelland FM en Gelre FM gaat van start. 17.10 uur: Vanmiddag zijn Herman de Haas, Martijn Koedam en Davie Klein Gunnewiek in Groenlo. Rik Schepers presenteert de uitzending vanuit de studio 17.15 uur: In Lichtenvoorde waren op 1 november 4500 toeschouwers. Grol heeft in de voorverkoop 2000 kaarten weten te verkopen. De verwachting is dat er vandaag weer ruim 4000 mensen langs de kant zullen staan. 17.16 uur: In Groenlo zijn ze de afgelopen 4 weken volop bezig geweest met de voorbereidingen op dit duel. 17.20 uur: Grol heeft zich vanmiddag in Lievelde voorbereid op het duel. 17.25 uur: Jelle Kornegoor, Sander Nijhof en Lennard Walterbos waren voorafgaand aan het duel nog een vraagtekenen bij Grol. Trainer Jos Heutinck weet echter te melden dat zij erbij zullen zijn straks. 17.30 uur: Onder luid applaus bij de opkomst van de spelers 17.45 uur: De wedstrijd staat onderleiding van scheidsrechter Lensink uit Arnhem 17.50 uur: Grol begint met de volgende elf spelers: De Vries (doelman), Ordelamns, Peters, Wouter Pillen, Houben, Nijhoff, Kornegoor, Christian Pillen, Zieverink, Walterbos en Storkhorst. 17.51 uur: Longa begint met de volgende elf spelers: Boschker (doeman), Elferink, Klein Goldewijk, Hoytink, Orriëns Hulshof, Eskes, Bader, Wiegerinck, Ebbers en Heinsbroek. 18.08 uur: De wedstrijd is inmiddels begonnen. Er was de nodige vertraging door sfeer acties van zowel Grol als Longa supporters. Bij deze acties kwam er veel confetti op het veld te liggen. Dit is zoveel mogelijk verwijderd met bladblazers. 18.14 uur: De eerste corner voor de thuisploeg is een feit. Storkhorst zag zijn schot gekeerd worden door Boschker. De corner levert overigens niets op. 18.23 uur: Inmiddels een klein kwartier gespeeld, het is nog steeds 0-0 18.24 uur: Tegenvaller voor Longa: Leon Hoytink moet geblesseerd van het veld. Luc Belterman gaat hem vervangen en mag nog 75 minuten mee spelen in de derby van het oosten. 18.25 uur: Direct na de wissel krijgt Longa een enorme kans, het is echter doelman De Vries van Grol die redding brengt. 18.29 uur: Scheidsrechter Lensink houdt de kaarten nog steeds op zak, ondanks dat er al een paar flinke overtredingen zijn gemaakt. 18.31 uur: Er hangt een drone boven het veld. Lensink laat het spel even stil leggen omdat hij vindt dat de drone hoger moet gaan vliegen. De stadion speaker roept nu ook om dat de drone mag blijven vliegen, maar op gepaste hoogte. Dit hoort ook allemaal bij zo'n voetbal spektakel als dit. 18.35 uur: Hier de foto waar de "drone" op te zien is. 18.36 uur: Wiegerinck en Heisnbroek krijgen allebei een flinke kans om Longa op 0-1 te zetten, beiden lukt het echter niet te scoren. 18.40 uur: Nijhoff van Grol krijgt nu een kans, maar treft ook gene doel. 18.49 uur: Grol krijgt vlak voor rust de beste kansen. 18.50 uur: Zieverink van Grol wordt verzorgt, ziet er niet goed uit. Hij strompeld nu verder. Die zelfde Zieverink kreeg zojuist ook een gele kaart voor zijn onbesuisde inkomen. 18.51 uur: Opstootje tussen Heinsbroek en Houben. Vrije trap voor Longa volgt, maar levert niet op. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 18.56 uur: Het is rust op "Sportpark De Elshof" Ondanks kansen over en weer staat er nog altijd 0-0 op het scorebord. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tweede helft. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 19.13 uur: We zijn begonnen aan de tweede helft. Het wachten is nog steeds op het eerste doelpunt. 19.15 uur: In onze voorbeschouwing vroegen we Grol trainer Jos Heutinck naar een voorspelling. Hij voorspelde een 2-1 overwinning voor zijn club. 19.16 uur: Doelpunt van Grol het is 1-0, zeker gezien de eerste helft is dit enigzins tegen de verhouding in. Het doelpunt wordt gemaakt in de 51ste minuut door Rob Temmink. 19.17 uur: Ron Temmink begon het duel op de bank, maar werd door trainer Heutinck direct na de rust in de ploeg gebracht. 19.22 uur: Aanvoerder Lennard Walterbos bleef in de rust achter in de kleed kamer. Nijhoff draagt inmiddels de aanvoerdersband. 19.23 uur: Walterbos was voorafgaand aan het duel al een vraaagteken, maar kon uiteindelijk toch starten. Zijn  optreden heeft vandaag dus slechts 45 minuten geduurd. 19.24 uur: Voormalig v.v. Ruurlo speler Nick te Veldhuis en nu spelend voor Longa krijgt de gele kaart van scheidsrechter Lensink.
19.29 uur: Heinsbroek schiet in het zij net, vele Longa supporters dachten al aan de gelijkmaker en sprongen op.
19.30 uur: Storkhorst zet gevaarlijk voor, echter werkt Longa de bal weg waardoor verder gevaar uit blijft.
19.34 uur" We zijn 23 minuten onderweg in de tweede helft. Supporters steken tussendoor nog vuurwerk aan. Men had vooraf gezegd dat dit niet mocht. Vooralsnog wordt hier geen actie op ondernomen. 19.36 uur: Luc Belterman verslikt zich in de bal, waardoor Grol in de problemen komt. Longa maakt er echter geen gebruik van.
19.42 uur: Invaller en tevens doelpuntenmaker Rob Temmink moet geblesseerd van het veld. Hij speelde amper 30 minuten. Grol is nu, met nog een kwartier te spelen, door haar wissels heen.
19.43 uur: Longa is opzoek naar de gelijkmaker, toch krijgt de ploeg uit Lichtenvoorde bij lang en na niet zoveel mogelijkheden als in de eerste helft.
19.44 uur: Longa gaat wisselen. Thomas Kemperien mag de laatste tien minuten mee spelen.19.47 uur Het is Sjors Storkhorst van Grol die zich goed vrij loopt, hij geeft de bal af en laat Mart Zieverink scoren.  Grol - Longa 2-0.
19.48 uur: Invaller Bram Huls heeft een hoofd wond en moet zich laten behandelen. 19.49 uur: Kerperien is nog maar net in het veld of hij brengt de spanning terug in het veld. Kerperien maakt namelijk de 2-1. 19.51 uur: Op Twitter klagen de fans van Longa over de vele blessures bij Grol "er mag wel 8 minuten bij, spontane blessure golf bij Grol in de tweede helft" staat er te lezen op het account @longa30 19.52 uur: Grol gaat wisselen, eerder bericht dat de thuisclub door de wissels heen was klopt dus niet. Mart Zieverink, de maker van het tweede doelpunt van Grol, gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Warner. 19.56 uur: Het is razend spannend op "Den Elsen" de laatste minuut van de officiële speeltijd loopt. 19.57 uur Kans voor Longa, maar Grol doelman De Vries red. Levert een corner op voor Longa, de corner beland in het zij net. 19.59 uur: In de blessure tijd maakt Longa de gelijkmaker. Het is Nick te Veldhuis die voorzet en Eskes die het doelpunt maakt. 20.02 uur: Wat een wedstrijd het wordt 2-3 voor Longa, maar het feest gaat niet door. De assistent van Lensink vlagt voor buitenspel. Het doelpunt wordt dus afgekeurd. 20.03 uur: Dit was ook meteen de laatste actie van vanavond. De westrijd is afgelopen. Grol en Longa delen de punten. Voor de thuisclub zal dit voelen als een nederlaag. Tot zover deze blog. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------