LZV Kuypers geeft wedstrijd tegen AORC uit handen

LICHTENVOORDE- LZV Kuypers H&W heeft afgelopen vrijdag tegen AORC uit Amsterdam met 3-5 verloren. Middels enkele knullige tegengoals gaf LZV Kuypers H&W de wedstrijd uit handen en kwam het deze klap niet meer te boven. De Amsterdammers komen door de overwinning 1 punt boven LZV Kuypers H&W te staan. LZV Kuypers H&W heeft echter wel 2 wedstrijden minder.

Het was een spannende wedstrijd afgelopen vrijdag in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. Ondanks dat de wedstrijd gelijk viel met de interland Hongarije-Nederland was er met ca 150 man publiek toch nog een mooie sfeer in de Hamalandhal. LZV Kuypers H&W nam vanaf het begin initiatief in de wedstrijd. AORC zakte ver terug en loerde op de counter. In de zevende minuut komt LZV Kuypers H&W, nadat het de hele openingsfase domineert, terecht op 1-0. Doelpuntenmaker is Torro Kerkri op aangeven van Dick Hulshorst.

Na de openingstreffer blijf LZV Kuypers H&W op de aanval spelen. De doelman van AORC moet enkele malen optreden om een grotere voorsprong voor LZV te voorkomen. Vlak voor rust is het dan toch raak. Een schitterend 1-2tje tussen Yassin Erdal en Michel van der Brink wordt door Yassin Erdal omgezet in de 2-0 via een strakke pegel. LZV Kuypers Haarmode lijkt hiermee met een mooie voorsprong te gaan rusten maar een minuut later maakt AORC toch een doelpunt. M. Boutakka zorgt voor de 2-1 ruststand na een collectief falen in de LZV verdediging.

Na de rust geeft LZV Kuypers H&W de wedstrijd te makkelijk uit handen. Nadat El Azari de gelijkmaker voor AORC op het bord zet scoort Dick Hulshorst met een harde knal onderkant lat. AORC zet hierna snel de gelijkmaker op het bord. De meest knullige tegengoal komt vanaf de aftrap na de gelijkmaker. Binnen 4 seconden nadat LZV heeft afgetrapt heeft AORC de bal in het netje achter doelman Manuel Kuijk liggen. De aftrap wordt te kort het eigen helft in gespeeld en eigenlijk leek niemand van LZV het idee te hebben dat de bal voor hem bedoeld zou kunnen zijn. De AORC spits die wel achter de bal aan gaat kan recht door het midden met de bal op doelman Kuijk aan gaan en simpel de 3-4 scoren.

LZV Kuypers H&W lijkt hierna enigzins de weg kwijt. Goed gevoetbald wordt er niet meer door de oranjehemden en met de 3-5 voor AORC lijkt de wedstrijd dan ook beslist. De laatste 5 minuten gaat LZV Kuypers H&W met een vliegende keep spelen. Dit levert enkele goede schoten op en ook Danny Reinders heeft een joekel van een kans bij de 2e paal om de aansluitingstreffer te maken, echter er wordt niet meer gescoord.

LZV Kuypers H&W speelde geen slechte wedstrijd maar de knulligheid waarmee enkele doelpunten worden weg gegeven doen het team uiteindelijk de das om. Aangezien onder LZV Kuypers H&W ook iedereen verliest blijf LZV Kuypers H&W nog redelijk veilig staan, met 8 punten boven de degradatie zone. Toch was een overwinning tegen AORC zeker mogelijk geweest en die overwinning zou er voor hebben gezorgd dat er definitief niet meer naar onderen gekeken hoeft te worden.

LZV Kuypers H&W heeft al snel de mogelijkheid om zich te revancheren. A.s. maandag staat een inhaalprogramma op het programma. LZV Kuypers H&W speelt dan thuis tegen HV/Veerhuys. Geen makkelijk opgave voor LZV; bij winst van Veerhuys gaat dit team aan kop in de topdivisie.