Header image

LZV Kuypers H&W verslaat koploper Hovocubo

LICHTENVOORDE - Na de afgelaste wedstrijd tegen FCK De Hommel, de nr 2 van de ranglijst, moest LZV Kuypers H&W afgelopen zaterdag op bezoek in Hoorn bij de koploper van de Topdivisie: Hovocubo. De mannen van coach Robert Johannis zorgden voor een verrassing door met 3-4 te winnen.

LZV Kuypers H&W reisde af naar Hoorn in de hoop om, net als in de thuiswedstrijd, punt(en) af te snoepen van koploper Hovocubo. Thuis had LZV Kuypers H&W al een sterke wedstrijd gespeeld, welke eindigde in een 3-3 gelijkspel. LZV Kuypers H&W begon sterk aan de wedstrijd. Hovocubo liet het ook toe en gaf LZV Kuypers H&W ruimte om te voetballen. In het begin van de wedstrijd kreeg LZV Kuypers H&W enkele goede mogelijkheden, vaak voortvloeiend uit ingestudeerde cornerballen. In de 6de minuut was het raak. Na goed storend werk van Michel van der Brink kon Dick Hulshorst de bal zomaar binnen tikken. 0-1.

Hovocubo kreeg daarna enkele kleine kansen. In de 9de minuut werd een goede aanval van LZV Kuypers H&W over 4 schijven binnen getikt bij de 2de paal door Yasin Erdal. 0-2. In de resterende minuten van de eerste helft waren er over en weer een aantal kleine kansen. De grootste was voor Dick Hulshorst, die voor een leeg doel net naast schoot. Hierdoor was de ruststand een toch wel verrassende 0-2 voor LZV Kuypers H&W.

In de tweede helft was het zaak om zolang mogelijk de nul te houden en zo te proberen af te dwingen dat Hovocubo meer risico's ging nemen. LZV Kuypers H&W zakte in en hoopte op goede counter kansen. In de 25 minuut werd Dick Hulshorst in één van de scherpe counters onderuit gehaald waardoor de speler van Hovocubo geel kreeg. De minuut in overtal wist LZV Kuypers H&W goed te benutten. Michel van der Brink scoorde de 0-3.

Dat was het moment voor Hovocubo om vol naar voren te gaan spelen. Dit resulteerde in de 1-3 in de 30ste minuut na een knappe individuele aktie. De 2-3 in de 32ste minuut viel nogal knullig binnen na een scrimmage voor de goal van LZV Kuypers H&W. Hovocubo leek er weer in te geloven maar 3 minuten later komt LZV Kuypers H&W na een goede counter weer op 2 doelpunten verschil. Doelpuntenmaker was Lichtenvoordenaar Remco van Leeuwen. Wie denkt dat de LZV supporters op de tribune nu weer even rustig kunnen gaan zitten heeft het mis. Binnen een minuut na de aftrap scoort Hovocubo weer de aansluitingssreffer.

Met nog 4 minuten op de klok wisselt Hovocubo de keeper voor een extra veldspeler om een ultieme poging te doen minimaal een punt aan het duel over te houden. In deze laatste minuten krijgen beide teams nog enkele kansen. Zowel LZV Kuypers H&W als Hovocubo weten echter niet meer te scoren. Dit was mede te danken aan de sterk keependen LZV-doelman Manuel Kuijk die in deze laatste fase enkele sublieme reddingen verrichtte. De eindstand is 3-4 en LZV Kuypers H&W neemt hierdoor de 3 punten mee terug naar Lichtenvoorde en klimt verder uit de degradatiezone. De eerstvolgende wedstrijd van LZV Kuypers H&W is op vrijdag 4 maart. Men neemt het dan in de Hamalandhal op tegen FC Marlene uit Heerhugowaard. Aanvang 20:45