LZV Kuypers verliest belangrijke wedstrijd

LICHTENVOORDE-LZV Kuypers heeft de belangrijke wedstrijd tegen AORC in Amsterdam afgelopen vrijdag met 4-3 verloren.

Trainer Robert Johannis moest met een gehavende selectie afreizen naar Amsterdam. Verdediger Yasin Erdal en aanvaller Tom Groenendal waren geblesseerd en konden niet spelen. Ook Torro Kerkri was licht geblesseerd maar kon wel meedoen. Doelman Wilco Haanappel, die enkele wedstrijden had gemist door privé omstandigheden, was ook weer van de partij.

Het was een belangrijke wedstrijd voor LZV. Na enkele wedstrijden tegen hoog aangeschreven teams moest het nu aantreden tegen een naaste concurrent. AORC uit Amsterdam. Vorig jaar in de eredivisie bezorgde LZV het team uit Amsterdam een enorme anti-climax door in een thriller in de Hamalandhal uit een bijna onmogelijke situatie toch nog terug te komen en promotie naar de topdivisie af te dwingen. Nadat bekend werd dat enkele topdivisie clubs niet meer aan de licentie voorwaarden konden voldoen werd AORC alsnog gepromoveerd naar de Topdivisie. Hierdoor stond afgelopen vrijdag dus toch weer een AORC-LZV op het programma.

LZV Kuypers Haarmode zou zich bij een overwinning steviger in de middenmoot nestelen. AORC moest winnen om uit de degradatiezone te kruipen. Uiteindelijk werd het 4-3 voor AORC, waardoor AORC een stap richting middenmoot zette, en LZV een stap richting degradatie zone.

De wedstrijd begon goed voor LZV. Op aangeven van Remco van Leeuwen wist Appie el Jadouni de 0-1 binnen te schieten. Voor rust werd het ook nog 0-2. Een uitworp op maat van Wilco Haanappel belandde bij Dick Hulshorst die door zijn snelheid niet meer in te halen was en voor de 0-2 tekende. Dit was tevens de ruststand.

Na rust begon LZV erg slecht aan de 2e helft. In de 4e en 5e minuut werd er door ongeconcentreerd spel en niet mee verdedigen door AORC gescoord waarmee er weer een gelijkspel op het scorebord stond. Daarna wilde Appie El Jadouni een bal wegwerken, echter hij schoot de bal tegen de arm van AORC-spits en oud-international Calvin Blankendal aan. Ondanks het grote voordeel dat AORC hiermee had beoordeelde de scheids het als aangeschoten hands. Blankendal kon de bal simpel breed leggen waarna zijn medespeler de bal er in schoot en AORC hiermee voor het eerst op voorsprong kwam.

LZV toonde echter veerkracht. Men ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en AORC had veel overtredingen nodig om LZV af te stoppen. Dit resulteerde in de 6e overtreding en dus een 10-meter trap. Michel van der Brink, die vorig seizoen in de thriller tegen AORC in de slotfase 2x scoorde uit een 10meter trap, zag zijn inzet echter gekeerd door de doelman van AORC. De afgekaatste bal werd opgepikt door Appie El Jadouni en opnieuw voorgebracht. Met de keeper uit positie was het Michel van der Brink die , nota bene met het hoofd, de voorzet van El Jadouni in de goal wist te koppen.

LZV leek verder niet in de problemen te komen en leek op zoek naar de overwinning, echter anderhalve minuut voor tijd viel de bal na een ongelukkige scrimmage stil in de cirkel. De AORC spits was er een fractie van een seconde eerder bij als doelman Haanappel en wist de bal achter de LZV goalie te punteren. Ondanks dat LZV hier minimaal een gelijkspel had verdiend stond het na de zoemer toch met lege handen.

Aanstaande vrijdag moet LZV thuis tegen een hoog geklasseerd team, te weten TPP uit Rotterdam. Deze club is net als LZV dit jaar een promovendus in de Topdivisie en staat momenteel knap op de derde plaats. LZV-aanvoerder Dick Hulshorst komt in deze wedstrijd ook een oranje-collega tegen in de naam van Jamal El Ghanoutti. De wedstrijd a.s. vrijdag 19 november is in de vertrouwde Hamalandhal. Aanvang is 20:45u.