LZV wint van concurrent AORC

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers Haarmode heeft afgelopen vrijdag de sleutelwedstrijd in de Eredivisie A met 4-3 gewonnen. In een knotsgekke wedstrijd was het Michel van de Brink die alle vier de treffers maakte. In de laatste minuten stond de Hamalandhal op zijn kop. LZV Kuypers Haarmode kwam goed uit de startblokken. Het publiek zat nog maar net, of na 14 seconden wist Michel van der Brink het net al te vinden. Hij schoot de bal knap achter doelman El Kabir. Hierna was het vooral AORC dat het betere van het spel had. AORC had veelvuldig balbezit en zodra LZV Kuypers Haarmode de bal in het bezit had werd men door AORC vroeg vast gezet. Het overwicht van AORC werd in de tiende minuut uitgedrukt in een doelpunt. Een goed opgezette aanval werd door Achmed Baghouz strak in de kruising geschoten. Doelman Haanappel van LZV, die een puike wedstrijd keepte met enkele cruciale reddingen, had geen antwoord op dit schot. AORC bleef hierna aandringen. LZV Kuypers Haarmode kwam er sporadisch uit. Een goed ingestudeerde corner werd door Remco van Leeuwen doorgespeeld op Dick Hulshorst die de bal tegen de lat punterde. In de 15de minuut kwam AORC op de verdiende voorsprong. Een aanval van LZV Kuypers Haarmode werd afgeslagen en in een vlijmscherpe counter was het oud-international en routinier Calvin Blankendal die voor de 2-1 tekende. Dit was tevens de ruststand. Na rust veranderde het spelbeeld weinig. AORC ging wat minder vol voor de aanval en liet zich iets meer inzakken. Hierdoor had LZV Kuypers Haarmode wat meer ruimte om aan te vallen. Wat resulteerde in enkele kleine kansjes. De grootste kans tot dan toe word van de doellijn gekeerd en in de opvolgende counter weet AORC de marge op 2 doelpunten te zetten. De afgeketste bal beland in de voeten van Blankendal en hij zet Nabil Akaazoun vrij voor doelman Haanappel en weet zo de 3-1 binnen te schieten. LZV Kuypers Haarmode kan nu weinig anders dan aanvallen maar de weinige kansen die men krijgt worden niet benut. In de 10de minuut maakt AORC de vijfde overtreding en vanaf nu is dus iedere overtreding een 10-meter trap. LZV zet nu extra aan maar met nog 4 minuten op de klok lijkt de wedstrijd in het voordeel van AORC beslist te worden. Drie minuten voor tijd maakt AORC de zesde overtreding. Door een wat ongelukkige struikelpartij van een verdediger van AORC word LZV-aanvoerder Dick Hulshorst die er op snelheid langs wilde gevloerd. Michel van de Brink mag aanleggen voor de 10-meter trap en schiet deze vakkundig in de rechter bovenhoek. Anderhalve minuut later is het wederom een overtreding. In een snelle counter is het Dick Hulshorst die de bal richting tweede paal wil passen. Een speler van AORC die met een sliding probeert deze pass te onderscheppen heeft iets te veel vaart en krijgt zo de bal niet tegen het lichaam maar tegen de hand. Aangezien hij hiermee een goede scoringsmogelijkheid van LZV ontneemt een terechte beslissing van de scheids. Het is wederom Michel van der Brink die mag aanleggen van 10 meter en hij schiet hem identiek in als de vorige: goed geplaatst in de rechter bovenhoek. De stand is nu 3-3 , wat voor LZV Kuypers Haarmode deze avond het maximaal haalbare lijkt. Met nog anderhalve minuut op de klok is het AORC dat vol voor de overwinning gaat. Het publiek in de Hamalandhal staat inmiddels op de banken, een prima sfeer in de goed gevulde hal. Zeven seconden voor tijd onderschept Dick Hulshorst een aanval van AORC en over de vleugel passeert hij een verdediger. De seconden tikken door en de halve tribune probeert dit schreeuwenderwijs duidelijk te maken maar Hulshorst houdt het hoofd cool. Één-op-één met de goalie maakt hij nog een actie en passeert hem, als hij de bal vrij voor het inschieten heeft weet de doelman echter met zijn hand het standbeen van Hulshorst nog weg te trekken waardoor hij te val komt. De scheidsrechter fluit voor een penalty, en de klok staat op 1 seconde stil. Uiteraard levert dit enige frustratie op bij AORC die zelf ook niet geloven dat ze deze wedstrijd nog uit handen geven. Aanvoerder Moad el Aakel blijft zich langdurig rond de penaltystip ophouden in discussie met de scheids. Als hij dan ook nog eens met de bal, die van der Brink al klaar gelegd had voor de penalty, krijgt hij van de scheids de gele kaart. Als hij daarna vanaf de strafbank nog doorgaat met het zeuren tegen de scheids krijgt hij nogmaals geel en moet hij met rood het veld verlaten. Inmiddels is reserve doelman Paul Roos in het doel gekomen aangezien de eerste keeper van AORC ook een tijdstraf heeft gekregen voor het neerhalen van Hulshorst. Michel van der Brink gaat achter de bal staan faalt niet. De bal wordt hard achter doelman Roos geschoten. Het is direct ook het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee is LZV nog maar één wedstrijd verwijdert van promotie.