Header image

Nieuw op de Zwarte Cross Nozem IJs

LICHTENVOORDE / DE SCHANS  ‘Nozem Oil’ werd twee jaar geleden tijdens de Zwarte Cross gepresenteerd aan het publiek. Hiermee was de Zwarte Cross het eerste festival met een eigen drankje. De Zwarte Cross was destijds overweldigd door de positieve respons en aanvragen en besloten om landelijke distributie op poten te zetten. Inmiddels is ‘Nozem Oil’ in het gehele land verkrijgbaar bij tenminste 250 verkooppunten, zijn er verspreid door Nederland verschillende Nozem feesten, is er een uitgebreide Nozem merchandise lijn en staat er binnenkort Nozem ijs op de menukaart van diverse restaurants. Alsof dat nog niet genoeg is bereikt de opmars van de Zwarte Cross ‘party oil’ een dezer dagen ook haar eerst mijlpaal: de miljoenste Nozem rolt namelijk van de band! De combinatie van het smerig lekkere drankje met goede rockmuziek en een gezonde dosis gekheid blijkt in de smaak te vallen bij het publiek. We hadden nooit durven dromen dat het zo’n succes zou worden! “’Nozem Oil’ staat inmiddels voor rock ’n roll en een positieve levensinstelling. Daarom organiseren we ook allerlei initiatieven rondom het drankje. De band ‘De Nozems’ verkondigt door het hele land de Nozem-gospel op feesten als ‘Night Of The Nozems’, er vinden Nozeminvasies met een guerilla liveband plaats, oldtimerbrommertochten met deelnemers uit alle windstreken trekken door het land en het logo duikt steeds vaker op in het straatbeeld. Ieder jaar proberen ze bij de Zwatre Cross met iets verassend te komen. Vorig jaar hebben was er een damestassenlijn van gerecyclede festivalzeilen gelanceerd en dit jaar verschijnt er een Zwarte Cross kinderboek in het dialect. Wat ‘Nozem Oil’ betreft kon er maar een volgende stap zijn en dat is ‘Nozem Oil’ op de eettafel krijgen! ‘Nozem Oil’ was al het hoofdbestanddeel van onder andere een saus, drie verschillende cocktails en nu van ijs. Het Nozem ijs wordt gemaakt door Ronald Pelgrom van ijsboerderij ‘De Steenoven’ uit Hummelo. “Wij hebben het ‘Nozem IJs’ gemaakt, omdat we het als een uitdaging zien om van zo'n product een mooi ijsje te maken waarin zelfs de alcohol behouden blijft. Het is gewoon gaaf om zo'n uniek streekproduct te maken van Nozem Oil en echte, verse Hummelose volle melk. Bij ons is het gras van gisteren het roomijs van vandaag!”, aldus Pelgrom. Het ijs staat inmiddels bij onder andere ‘Restaurant Van Hal’ in Voorst en ‘De Gouden Karper’ in Hummelo op de menukaart. 10349952_808832965823912_4394916562353329855_n 10393951_808833045823904_3525008209761057319_n 10550829_808833095823899_1943390328401425280_n 10577105_808832992490576_2793147031325208769_n  

Ander nieuws