Header image

Nu ook VIP arrangement bij ‘Vrije slag door Grolle’

GROENLO- De bekende zwemtocht 'De Vrije Slag door Grolle' wordt dit jaar gehouden op zaterdag 24 juni. Het is de derde keer dat deze bijzondere zwemtocht wordt gehouden. Start en finish zijn traditiegetrouw bij de Boompjeswal in Groenlo.

Het bestuur van het evenement bestaat uit Arno van Wees, Monique Wassink, René Penterman, Wilfred Kristen en Klaas Hofstra. Monique vertelt over de komende editie: "Net als vorig jaar wordt 'De Vrije Slag door Grolle' een compleet evenement op de Boompjeswal. Rockcafé Taste zorgt voor de muziek en drankjes. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen. Nieuw dit jaar is de Loco Food Truck die met live barbecue het festijn compleet maakt.

De presentatie van de zwemtocht is in handen van Kees Porskamp samen met Max Wekking. Voor kleedruimte wordt gezorgd en er staan meerdere hottubs waar deelnemers na de zwemtocht heerlijk in kunnen ontspannen. Het is prachtig dat we alles op één plein kunnen houden, gezellig en compact, kortom geschikt voor het hele gezin." De Vrije Slag door Grolle is dan ook blij met de twee nieuwe hoofdsponsors voor het unieke evenement: Badisign Groenlo en Nolte Keukens Groenlo.

De zwemmers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden. De 350 meter is speciaal voor de jeugd tot twaalf jaar. Monique zegt: "Dit is een perfecte afstand om bijvoorbeeld met de hele klas aan mee te doen. Bewegen, en vooral zwemmen, is heel gezond en het is natuurlijk fantastisch om met een hele groep kinderen mee te doen. We hopen dat veel basisschoolkinderen zich aanmelden." De tweede afstand is de 1500 meter, dit is een half rondje gracht. Er kan ook gekozen worden voor een heel rondje gracht, dat is 2300 meter. "Dat is de afgelopen keren de meest favoriete afstand gebleken. Mensen willen graag een keer de hele gracht rondzwemmen." Voor de echte geoefende zwemmers is er ook de afstand van 4600 meter, twee keer de gracht rond. "Dat is pittig hoor, echt iets voor de zwemmers van de ZVG en andere clubs. Zij gaan meestal voor deze afstand."


Voor het eerst de jaar is het ook mogelijk om een VIP-arrangement af te nemen. De prijs is 100,- euro voor twee personen. Daarvoor krijgt men een prachtige zitplaats op het VIP-terras met uitzicht op de start en finish, een welkomstdrankje, gratis hapjes en drankjes tijdens de zwemtocht en live muziek. Daarnaast kunnen dan nog twee personen gratis deelnemen aan de Vrije Slag door Grolle.


Aan de vorige editie van de Vrije slag door Grolle werd er door ruim 200 zwemmers meegedaan. Ook voor dit jaar verwacht de organisatie weer veel inschrijvingen. "Het weer is de laatste tijd gunstig, warm maar ook veel regen. Het water is goed op temperatuur." De start van de 350 meter is om 14.05 uur, de 1500 meter start om 14.45 uur, de 2300 meter om 14.30 uur en de 4600 meter begint om 14.00 uur. Inschrijven kan vanaf nu via www.devrijeslagdoorgrolle.nl. "We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers voor het evenement. Het gaat dan om het opbouwen van het terrein, controle bij de gracht en hulp bij het inschrijven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden per mail via: info@devrijeslagdoorgrolle.nl", besluit Monique.Ander nieuws