Header image

Postzegeltentoonstelling in Hamalandhal

LICHTENVOORDE – De vijftigjarige postzegelvereniging De Achterhoek presenteert op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei een Postzegeltentoonstelling. Omdat de vereniging vijftig jaar bestaat is er een zeer boeiend programma samengesteld, voor jong en oud, voor deskundigen en leken, voor iedereen die wil kennismaken met de wereld van de postzegel en voor iedereen die exclusieve verzamelingen wil bewonderen. Er worden op vaste tijdstippen rondleidingen verzorgd en taxateur Leopardi komt naar Lichtenvoorde om de waarde te bepalen van ingebrachte postzegels of verzamelingen. Bovendien zijn er voor verzamelaars prijzen te winnen in diverse klassen. De entree is gratis.

De postzegeltentoonstelling is groots opgezet, de organiserende postzegelvereniging, De Achterhoek, is al drie jaar bezig met de voorbereidingen. Er worden nationale en internationale verzamelaars verwacht die hun collectie laten zien. Leden van het Samenwerkingsverband Filatelie kunnen deelnemen aan de Bert Langhorst Trofee met 1-kader inzendingen. De Hamalandhal wordt voor een weekend the-place-to-be voor postzegelverzamelaars en geïnteresseerden. De vijftigjarige postzegelvereniging De Achterhoek brengt een speciale jubileumenveloppe en een dito stempel uit.

"We zorgen ervoor dat de tentoonstelling niet alleen voor kenners interessant is, we willen graag een groot publiek bereiken. Daarom verzorgen we rondleidingen om geïnteresseerden wegwijs te maken en uitleg te geven over de verschillende collecties, klassen en bijzondere verzamelingen. De gids vertelt het verhaal achter een verzameling. Postzegels zijn niet oubollig, er zit veel meer in dan menigeen denkt! En dát willen we laten zien!" Aan het woord is Henk Grievink van postzegelvereniging De Achterhoek.

De tentoonstelling wordt geopend door De Achterhoek leden van het eerste uur. "Op vrijdag 19 mei zijn bezoekers welkom van 16.00 tot 21.00 uur. Op die avond, om 19.00 uur is de eerste rondleiding van het weekend. Op zaterdag 20 mei zijn de rondleidingen om 14.00 en om 16.00 uur, op zondag is er nog een om 12.00 uur. Er zijn bijzondere verzamelingen te zien zoals de Zwitserse Hotelpost verzameling en een serie die dateert uit de Nederlands Indië en Nieuw Guinea geschiedenis. Achter die collecties zit een verhaal", vertelt Rob van de Wardt van De Achterhoek.

Hij vervolgt: "Natuurlijk kan er tijdens de postzegeltentoonstelling geruild en gehandeld worden. Voor de jeugd hebben we een hoekje ingericht en taxateur Leopardi komt naar de Hamalandhal. Mensen die nog ergens op zolder een schoenendoos of koekjestrommel met postzegels hebben liggen van vader of oma kunnen de inhoud laten taxeren op zaterdag 20 mei tussen 10.00 en 15.00 uur en op zondag 21 mei tussen 10.00 en 14.00 uur. Wie weet zit er een waardevolle postzegel bij…Ander nieuws