Header image

RKZVC bekert verder en plaatst zich voor de KNVB Beker

ZIEUWENT - Zaterdag 26 maart trad RKZVC aan tegen zaterdag 3e klasser ESA uit Arnhem. Inzet was een plaats in de halve finale van de KNVB-districtsbeker. RKZVC boekte een relatief makkelijke overwinning: 0-4, dus de halve finale werd behaald. Door deze zege plaatst RKZVC zich voor komend seizoen tevens voor de KNVB Beker, oftewel “de grote beker”.

RKZVC begon niet erg sterk aan de wedstrijd. In een zonnig Arnhem was de eerste grote kans dan ook voor ESA. Maar hun inzet in de 6e minuut werd door de doelpaal gekeerd. RKZVC probeerde vervolgens de controle over de wedstrijd te krijgen, maar dat lukte in het begin van de wedstrijd nogal lastig. In de 15e minuut kwam RKZVC echter toch op een 1-0 voorsprong. Een slechte uittrap van de ESA-keeper werd onderschept door Sven Jurjus, waarna Remco van Leeuwen in balbezit kwam en Jens Schutten bereikte. Hij controleerde de bal met de borst en schoot van ongeveer 10 meter beheerst in de korte hoek. Voor ESA was dat een domper en het geloof in een overwinning vloeide langzaam weg bij de club uit Arnhem, ondanks dat ze bleven vechten. In de 21e minuut was het wederom RKZVC dat scoorde. Jouke Knippenborg krulde een vrije trap scherp de 16 meter in. De bal belandde voor de voeten van Bas Heutinck, die van dichtbij relatief eenvoudig kon binnenschieten en de tweede treffer voor RKZVC aantekende. De 0-2 was tevens de ruststand.

Na de rust probeerde ESA druk te zetten. Maar meer dan optische druk konden zij niet creëren. Daarbij hielp het hun niet dat zij in de 51e minuut een foutieve terugspeelbal in de voeten van Sjors Storkhorst zagen belanden. Hij kon alleen op het doel af, maar het omspelen van de keeper lukte niet. Na wat gerommel speelde hij de bal in de voeten van Jouke Knippenborg, die voor een leeg doel niet kon missen; 0-3. Na het derde doelpunt van RKZVC was de spanning uit de wedstrijd. Het spel werd van beide kanten wat rommelig, waarbij ESA niet meer voor gevaar kon zorgen en waarbij RKZVC de wedstrijd ongeschonden wilde uitspelen. RKZVC was in deze gespeelde wedstrijd in staat om nog één keer voor een mooi hoogstandje te zorgen. In de 77e minuut was het Sven Jurjus die met een uiterst bekeken pass (een prachtige boogbal) Sjors Storkhorst bereikte, die alleen op de ESA-doelman afging. Met een ogenschijnlijk simpele, maar zeer koelbloedige schuiver zorgde hij voor de vierde treffer van RKZVC.

Met deze overwinning bereikt RKZVC de halve finale van de districtsbeker. In deze halve finale treden de mannen van trainer Laurens Knippenborg aan tegen topklasser HHC Hardenberg; ook vorig seizoen al tegenstander van RKZVC in het bekertoernooi. Evenals vorig seizoen speelt RKZVC ook nu in Hardenberg. Tevens plaats RKZVC zich door deze overwinning voor de KNVB Beker. Een prestatie om trots op te zijn als derde klasser. Maar lang genieten van dit succes zal niet mogelijk zijn. Aanstaande zondag (3 april) komt dé concurrent voor het kampioenschap, Gendringen, op bezoek in Zieuwent. Na de nederlaag in de uitwedstrijd eerder dit seizoen, is het nu zaak om in deze (cruciale) wedstrijd de punten in Zieuwent te houden en de volgende stap naar het kampioenschap te zetten.