Dorpsclub RKZVC pakt titel en is hoofdklasser

Zieuwent - RKZVC heeft vanmiddag het kampioenschap in de 1e klasse E gepakt door met 1-2 te winnen van naaste concurrent Rohda Raalte. Doordat de andere concurrent Longa thuis verloor van Heino kan de ploeg van Laurens Knippenborg niet meer achterhaald worden. Een unieke prestatie voor de club uit Zieuwent.

In de eerste helft waren Rohda en RKZVC aan elkaar gewaagd. Halverwege kreeg Zieuwent steeds meer overwicht in de wedstrijd en kreeg meer kansen. De ruststand bleef 0-0. Al vroeg in de tweede helft wist RKZVC de stempel op de wedstrijd te drukken. Een diepe pass werd gegeven op Storkhorst die met een prachtige lob achter de keeper de 0-1 scoorde. Drie minuten later werd het zelfs 0-2 na een voorzet van Jouke Knippenborg die werd binnengekopt door Jens Schutten.

RKZVC liet zich daarna inzakken en Rohda ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De gasten uit Zieuwent werden alleen in de counter nog gevaarlijk. Waldo Rhebergen had de 0-3 nog op de schoenen, maar zijn inzet werd gered. Vlak voor het eind kwam Rohda toch nog op 1-2, maar de tijd was te kort om voor de gelijkmaker te gaan.

Na het laatste fluitsignaal werden de rookpotten in groen-witte kleuren ontstoken en barstte het feest los op het veld in Raalte.