Header image

Schooltennis van start in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Tijdens de opening van het schooltennisproject op donderdag 19 mei bij basisschool De Regenboog kwam duidelijk naar voren dat sporten meer behelst dan - zoals in dit geval - alleen tennissen.Frans Bouwhuis, initiatiefnemer en tennisleraar, overhandigde vol trots samen met sponsor Maarten Oonk (OK Makelaar) het eerste pakket aan de directeur van de school, Hans Kienhuis. De leerlingen van groep 7 waren bij de presentatie aanwezig. Na de toespraken van Kienhuis en wethouder Sport, Jos Hoenderboom, viel aan één van de leerlingen de eer toe om het eerste balletje te slaan met de wethouder.

Kienhuis neemt het pakket enthousiast in ontvangst: 'Op een school leer je niet alleen cognitieve vaardigheden. Er is ook een focus op welzijn en 'goed voelen' op het geestelijke en fysieke vlak. Dat laatste kan door gezonde voeding en bewegen. Voor bewegen is steeds meer extra belangstelling. Het is goed dat we nu kunnen kennismaken met tennis.' Hoenderbook, die vervolgens het publiek toespreekt, benadrukt dat dit tennisproject past bij een gezonde jeugd: 'Sporten is belangrijk voor het verdere leven van een kind. Je leert winnen, maar ook verliezen. Verder komt ook het samenwerkingsaspect om de hoek kijken.' René Power, voorzitter jeugdcommissie bij LTC de Kei, benadrukt deze 2 aspecten later met klem en vult aan: 'Als je kinderen het sporten ontneemt, ontneem je ze plezier en krijgen ze overgewicht. Ieder kind moet sporten.' Kienhuis beaamt het belang van samenwerken, dat zeker met sporten geleerd wordt. 'Samen zijn we school' is volgens hem niet voor niets het motto van de school.

'We willen proberen om meer leden te werven voor de tennisverenigingen en proberen het tennis in Lichtenvoorde en de buurdorpen duidelijker onder de aandacht te brengen. Na de opening ga ik de pakketten bij de andere scholen langsbrengen. In de toekomst wil ik een schooltennistoernooi opzetten,' vertelt Bouwhuis. Twaalf scholen ontvangen een pakket bestaande uit zestien tennisrackets, twee netten en twaalf tennisballen. Tevens bevat het een duidelijk en overzichtelijk boek, waar ook de gymdocent die niet bekend is met de sport mee uit de voeten kan. De pakketten zijn gesponsord door het bedrijfsleven. Elke school heeft andere sponsoren. Bouwhuis: 'Ik ben de sponsoren zeer erkentelijk dat ze gelijk 'ja' zeiden tegen dit project.'Ander nieuws