Header image

Sneakpreview Bloemencorso 2017 tijdens Zomermarkt

LICHTENVOORDE - Wat kunnen de bezoekers van het Bloemencorso verwachten op de tweede zondag in september? Tijdens de Zomermarkt laten de corsogroepen u dat graag zien! In de bovenzaal van Restaurant De Leeuw worden de maquettes tentoongesteld en krijgt u alvast een eerste indruk van de kanshebbers voor de eindzege in het corso 2017. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli van 12.00 tot 18.00 uur bent u van harte welkom!

 

Eigenlijk zijn de tentoongestelde ontwerpen al winnaars omdat zij door de corsogroepen zijn uitverkoren om daar een corsowagen van te bouwen. Een hele eer in een toonaangevend corso. Veel ontwerpers gebruiken filmbeelden en muziek om hun corsogroep te overtuigen van de pracht van hun ontwerp. Ook van deze indrukwekkende beelden en geluiden laten we u graag genieten. 

 

Voorspel de winnaar en win
Wilt u entree- en tribunekaarten winnen voor het corso 2018? Voorspelt u dan wie de winnaar wordt van de 88e editie. De kaarten voor dit jaar zijn nu al online te koop via onze website of bij de VVV op de Markt.

 

Corsofoto 2016
Uit de vele inzendingen voor de Corsofoto wedstrijd werden de tien mooiste door een deskundige jury gekozen. Deze foto’s worden tentoongesteld tijdens de maquettepresentatie.

 

Informatie
In de bovenzaal treft u ook informatie aan over ons corso en bestaat ook een reële kans dat u onze knuffelmascotte Dahleo tegen het lijf loopt.

 

Corsocafé
Wat is er nou gezelliger dan samen met corsoliefhebbers een drankje te doen en te genieten van de tentoongestelde maquettes? Op zaterdagavond vanaf 16.00 uur wordt er volop gekletst door de  corsogroepen die van de bouwlocaties komen om samen de maquettes te bewonderen.

 

Bekendmaking optochtvolgorde
Op zondag om 16.00 uur wordt onder grote spanning de volgorde van de optocht 2017 bekendgemaakt. Dit nadat de regiecommissie ’s morgens eerst heeft gesproken met de ontwerpers en zich er daarna over heeft gebogen.

 

De kunstwerken kunt u op het ware formaat komen bewonderen op zondag 10 september, om 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.com

Tijdens de Zomermarkt kunnen bezoekers de maquettes voor het Bloemencorso 2017 alvast bewonderen. Op de foto de maquette ‘Opgedoft’ van Lansink-Bluiminck tijdens de maquettepresentatie 2016.


Foto: Marian ter Haar
 Ander nieuws