Header image

Taalcaf├ę in Groenlo opent zijn deuren

GROENLO - De plannen om in Groenlo een taalcafé voor nieuwkomers te realiseren bevinden zich nu in het eindstadium. Woensdag 17 mei opent het taalcafé zijn deuren bij De Bron aan de Buitenschans 1 in Groenlo.

Het doel van het taalcafé is om nieuwkomers in Groenlo die nog hulp kunnen gebruiken bij het spreken, schrijven en lezen van de Nederlandse taal, op weg te helpen. Een elementaire taalbeheersing is immers een van de belangrijkste peilers van de succesvolle integratie in een nieuwe samenleving.

Het taalcafé heeft als motto: Oefen je Nederlands en maak nieuwe vrienden! Het wil een ontmoetingsplaats worden, waar eens per week op woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, vrijwilligers met nieuwkomers praten (en wellicht ook wat lezen en schrijven) aan de hand van uiteenlopende praktische thema's. Zoals familie en vrienden, kennismaken, winkelen, in en om het huis, eten en boodschappen. Alle nieuwkomers zijn welkom. Ook wie al langer in Nederland woont en het Nederlands op een ontspannen manier wil oefenen. Aanmelden is niet nodig.

Het taalcafé gaat van start met een twaalftal vrijwilligers. Meer hulp is welkom. Daartoe zullen binnenkort flyers worden verspreid en affiches worden opgehangen.

Volg het taalcafé via http://www.facebook.com/taalcafegroenlo
Ander nieuws