Header image

Top Tributebands op LocoLive

LIEVELDE - Kennelijk heeft de organisatie LocoLive een programma neergezet dat een schot in de roos blijkt van de Achterhoekse muziekliefhebbers. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei kan iedereen genieten van een fraaie line-up met tributes van Dire Straits, Bob Marley (uit Engeland!) en ina Turner. Ook is DJ Shaiky aanwezig.

Loco's parkeerplaats wordt omgetoverd tot een groot gezellig festivalterrein. Het terrein wordt volledig overkapt zodat bezoekers altijd droog staan maar wel 'het buitengevoel' hebben. Het terrein wordt sfeervol aangekleed, met onder andere tientallen gekleurde paraplu's, lampionnen, een lounge- en chillhoek onder de bomen, praattafels, old-timer foodtruck, container cocktailbar. Het wordt voor de bezoekers een beleving. "Tropische sferen met een warme, intieme gezelligheid in combinatie met topmuziek maken dit evenement tot een feestje waar je absoluut bij wil zijn", aldus de organisatie.

Programmering 
Aan de programmering is een kritische selectie vooraf gegaan, waarbij de kwaliteit een vanzelfsprekende factor is. De organisatie, die eveneens verantwoordelijk is voor de organisatie van de bekende Tributeparty, wist de beste tirbutebands uit binnen- en buitenland te contracteren.

Willem te Molder
Willem te Molder zal op vrijdag 19 mei acte de présence geven als presentator met als special act een solo optreden met gitaar en zang. Hij is inmiddels wereldberoemd in de Achterhoek als bassist van Boh Toi Toch en als presentator bij Omroep Gelderland. Hij brengt een aanstekelijke performance waarbij bezoekers de bekende hits luidkeels mee zullen zingen.

Boom Like That
Liefhebbers van Dire Straits kunnen bij de band Boom Like That hun hart ophalen en genieten van de unieke sound. Iedereen kent de nummers als 'Sultans of Swing', 'Brothers in Arms', Money for Nothing' en ga zo maar door. Met hun show neemt deze zeskoppige band bezoekers mee door het hit tijdperk van Mark Knopfler en zijn maten. Boom Like That is sinds 2014 in een sneltreinvaart uitgegroeid tot een van debeste Dire Straits tributebands van Nederland met veel optredens op festivals in binnen en -buitenland. Het kenmerkende geluid van Dire Straits, compleet met alle details, effecten en instrumenten wordt door deze muzikanten tot in perfectie neergezet.

Bob Marley door: Legend
Legend is dé Bob Marley Tributeband uit Engeland. De sound, de looks, de sfeer, alles klopt. Niet voor niets wordt deze band geboekt op festivals en podia over de hele wereld. En nu in Lievelde on stage bij LocoLive. "Laat jezelf meevoeren op het ritme van de reggae en geniet van alle hits die Bob Marley de wereld in heeft gebracht, onnavolgbaar vertolkt door deze Engelse topmuzikanten met roots in Jamaica", blikt de organisatie vooruit.

Tina Turner door: Hot Leggs
De verbluffende overeenkomsten tussen de leadzangeres Hildegard Kooij en Tina Turner zorgen voor niet te evenaren show. Door haar sound en uitstraling is Hildegard nauwelijks te onderscheiden van de echte Tina. Topmuzikanten op drums, bas, toetsen, gitaren, saxofoon en twee backingvocals maken dit tot een topact. Hot Leggs wordt in vele recensies omschreven als de beste Tina Turner Tributeband.

DJ Shaiky
Met z'n gevoel voor muziek, ritme en sfeer is Robert van Schaijk alias DJ Shaiky een fenomeen op het gebied van de disco. Als echte liefhebber was hij in de hoogtijdagen van deze muziekstroming, eind zeventig en begin tachtiger jaren, veelvuldig te vinden op menige dansvloer van de Achterhoekse discotheken. Hier is de interesse voor de grooves met melodieuze, dansbare ritmes en herkenbare muzieklijnen ontstaan. Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als dj met een perfect gevoel voor timing en weet hij zijn publiek als geen ander te bewegen om de voetjes van de vloer te krijgen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Loco, Hebbes Lichtenvoorde en Bruna Groenlo voor 10 euro per dag en een passe-partouts voor 2 dagen kost 15 euro (digitaal kan ook op locolievelde.nl of via facebook @ Loco Live) eLt op de voorverkoop loopt tot en met donderdag 18 mei. (aan de kassa 15 euro per dag en passe-partouts 25 euro). Check alvast 'Loco Live' op facebook.Ander nieuws