Header image

Workshops koken en kaasmaken

LIEVELDE - Kaasboerderij Weenink gaat in het aankomende herfst-winterseizoen weer kookworkshops geven. Eventueel kunnen deze workshops wanneer de groep groter is, worden gecombineerd met een workshop kaasmaken. Dit is een nieuw initiatief van Kaasboerderij Weenink in Lievelde dat inspeelt op de vraag van klanten. Na de opening van de kaasmakerij kreeg Kaasboerderij Weenink spontaan verzoeken. “We hebben er nu de ruimte en mogelijkheden voor om kaasworkshops aan te bieden”, zegt Peter Weenink van de kaasboerderij.

De kookworkshops worden volgens kok Ronald Huinink een leuk avondje uit. Op woensdag 13 november en vrijdag 15 november vinden de eerste kookavonden plaats, met een vervolg in februari en maart 2014. Deelnemers krijgen bij ontvangst een hapje en een drankje. Na uitleg wordt de groep opgesplitst in kleinere groepjes die elk een gang (voor)bereiden voor de hele groep. Aan het einde van de workshop eet je het samen op en dat is gezellig. Ook hoort het dekken van de tafel en het serveren van de gerechten bij de workshop koken. De recepten krijgen de deelnemers mee naar huis, zodat het geleerde thuis nog eens gekookt wordt. De kosten zijn 52,50 euro en bij meerdere inschrijvingen 50 euro per persoon. Per keer kunnen 12 tot 20 personen deelnemen. Voor grotere groepen kunnen de kookworkshops bij Kaasboerderij Weenink gecombineerd worden met een workshop sieraden maken, schilderen met Tanya Kraan en natuurlijk de nieuwe workshop kaasmaken.

Voor informatie en deelname zie de website www.kaasboerderijweenink.nl



Ander nieuws