Header image

Achterhoeks Hippisch Festijn ronduit geslaagd

VARSSEVELD - Het Achterhoeks Hippisch Festijn mocht dit jaar rekenen op talrijke topruiters, schitterende weersomstandigheden, veel publiek en fantastische paardensport. Terwijl er in De Vennebulten in Varsseveld gestreden werd in de internationale cross county was er op het hoofdterrein en het strodorp een programma voor jong en oud.

 

Er werd zelfs gestreden om twee Nederlandse titels. In de eventing op tweesterrenniveau won de Otterlose profruiter Stephan Hazeleger met de achtjarige Dupon (Phin Phin x Landadel), die door Roelof Bril gefokt is in het nabijgelegen Westendorp. De zilveren medaille ging naar Larissa Hartkamp met d’Argentan (v. Kasparow).

 

Olympisch amazone Merel Blom uit Aalten mag na dit weekend zelfs twee bronzen medailles aan haar collectie toevoegen: één uit het NK tweesterren eventing met Viva la Vida (v. Quite Easy) en één uit het NK voor zesjarige eventingpaarden met Ceda (v. Aragorn). Beste zesjarige is de hengst Famous (v. Albaran xx) van Jan Greve uit Haaksbergen en gereden door Alice Naber-Lozeman.

 

In het overall klassement van de CIC1* en CIC2* eventing ging de Duitse Ingrid Klimke met de overwinning naar huis. De Nederlandse topamazone Elaine Pen won de CCI1* klasse.

 

Hoogtepunt was ook de finale om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal voor ponyruiters, waarbij Yvet Nijhof in de klasse L won en Thierry van Reine in de klasse M/Z. Voor spektakel zorgden de Future Guys met hun stunts naast, achter en bovenop hun paarden in volle galop. De charismatische tuigpaarden zetten hun beste beentje voor en in het strodorp trokken de springende konijnen veel bekijks en lieten de kipjes en jonge eendjes zich geduldig aaien door de kinderen.

 

Lees nu en komende dagen alle verslagen terug op www.hippischfestijn.nl

 



Ander nieuws