Header image

Kinderen fietsen 5360 euro bij elkaar in Beek

BEEK - Kinderen van het Liemers College in Didam hebben 5360 euro bij elkaar gebracht door met hun eigen fietsen zo vaak mogelijk de Peeskesbult bij Beek op te rijden. De actie was in het kader van het NK wielrennen in de gemeente. De opbrengst is voor onderzoek naar leukemie bij kinderen.

Zo'n 450 kinderen gingen deze week de pittige klim over 800 meter aan. Er waren veel kinderen die tijdens deze zogenoemde Peeske4kids-actie meerdere keren naar boven gingen. Ze lieten zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Ook de gemeente Montferland deed nog een donatie per deelnemend kind.

Lokale berg in plaats van Alpen
Het idee voor de gesponsorde fietsactie ontstond nadat een paar betrokkenen enkele jaren geleden bij de Alpe d'HuZes waren. Bij deze actie in Frankrijk wordt ook geld opgehaald dat ten goede komt aan de strijd tegen kanker.

Omdat het wat lastig was om alle kinderen naar Frankrijk te krijgen, werd voor de lokale berg gekozen. De opbrengst van de school is inmiddels overhandigd aan St. Bergh in het Zadel, een plaatselijke organisatie die geld inzamelt voor kankeronderzoek.

Door mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws