RKZVC en AZSV onderuit in eerste oefenduel

ZIEUWENT/AALTEN - Zondag eersteklasser RKZVC uit Zieuwent en zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten hebben beiden hun eerste oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen verloren.

RKZVC verloor thuis met 0-1 van Oranje Wit uit Dordrecht. "Een verdiende nederlaag. Zij hadden een bredere selectie dan wij en in aanvallend opzicht kwamen we wat tekort’’, aldus RKZVC-trainer Laurens Knippenborg tegen De Gelderlander. Dinsdagavond om 20.00 uur speelt RKZVC thuis tegen derdedivisionist HSC'21 uit Haaksbergen.

AZSV verloor zaterdagmiddag met grote cijfers in Utrecht. Tegen eersteklasser DSHC werd het 6-2. Bij rust stonden de Aaltenaren al met 4-0 achter. In de tweede helft scoorde Robbin Thuss de 4-1 voor AZSV. DSHC liep daarna uit naar 6-1, waarna Thuss in de laatste minuut middels een strafschop de eindstand bepaalde op 6-2. Voor DSHC scoorde ex-prof Evander Sno twee keer.

FC Winterswijk speelde zondagochtend een oefenduel in Haaksbergen tegen tweedeklasser Bon Boys. Doelpunten vielen er niet en dus bleef het 0-0.