Header image

Alles over de schietende agenten in Winterswijk

WINTERSWIJK - Schiet hem neer!', schreeuwt een agent. 'Jongens, denk aan de vuurlijn, denk aan de vuurlijn,' roept een ander. Ze richten hun pistool op een donkergekleurde man in een witte sweater. Het gebeurt woensdag aan het begin van de middag op de Vredensestraat in Winterswijk.

Op beelden op sociale media is te zien hoe de man richting de agenten loopt en iets naar hen gooit. Wat dat is, is niet duidelijk. Meerdere agenten staan eromheen met getrokken pistool. Volgens getuigen zwaaide de man met een mes.

Op andere beelden zijn zeker zes schoten te horen. Als de man richting een politieauto loopt roepen de agenten: 'Handen op de auto! Op de knieën!' Hij probeert te ontsnappen maar wordt in zijn been geschoten en uiteindelijk aangehouden.

Geen pepperspray door extreme wind
De politie heeft woensdag in Winterswijk een man uit die plaats in zijn been geschoten nadat hij agenten met een mes had bedreigd. Dat bevestigt een politiewoordvoerder. Het gaat om een bekende van de politie.

De man had gedreigd iemand neer te gaan steken. Agenten zagen de man lopen en spraken hem aan, Hij draaide zich om en bedreigde de agenten met een mes.

De agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met pepperspray maar door de volgens de politie 'extreme wind' had dit geen effect op de verdachte.

Gericht geschoten
Omdat de man hen met het mes bedreigde, trokken de agenten een vuurwapen. Ook andere agenten waren inmiddels ter plaats. Na enkele waarschuwingsschoten en gerichte schoten gooide de man het mes weg en trok vervolgens een ander mes.

De man werd in zijn been geschoten en raakte lichtgewond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en maakt het naar omstandigheden goed. Hij zit inmiddels in de cel.

Team van speurhonden
De politie doet sporenonderzoek. Onder meer naar een mes dat op straat ligt. Er komt nog een team met speurhonden. Daarom is de straat waarschijnlijk nog tot 17.30 uur afgezet.

De Rijksrecherche deed zoals gebruikelijk onderzoek naar het schietincident.

Door mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws