Daphne de Koning en Nadia de Jong winnen Rutbeekcross

WINTERSWIJK - Daphne de Koning en Nadia de Jong van atletiekvereniging Archeus hebben zondag de Rutbeekcross gewonnen. De cross, meetellend voor de Twentse crosscompetitie, werd gehouden rondom recreatieplas het Rutbeek in Enschede. Voor Daphne zat er ook nog de klim naar de top van de skiheuvel in. Zij won de race over 2,5 km bij de meisjes A in 11.54.
De zege was sowieso al een mooi begin van 2019 voor de hardlopende zusjes De Koning. Maren won in de ochtend afgetekend de Triasloop in Winterswijk in haar klasse en dat zelfde deed de jongste telg Emma ook in haar leeftijdscategorie.

Nadia de Jong won in Enschede haar eerste wedstrijd in haar nog korte loopcarrière. Ze zegevierde op de 2,2 km voor meisjes D in 11.43. In dezelfde race werd zus Saskia derde in 12.22.

Andere ereplaatsen waren er voor Luke Hiddink die na een sterke race tweede werd bij de jongens C. De 2,5 km met klim naar de top van de skiheuvel voltooide hij in 10.16.

Zoë Meinen werd derde bij de meisjes pupillen B, terwijl moeder Petra na een zeer goede 10 km (met vier keer de klim) een derde plaats behaalde bij de masters vrouwen 35+.

Bart Jan Pietersen won dit keer niet; na drie keer een zege bij de jongens  pupillen C werd hij nu derde. Maar door dit resultaat is al wel de eindoverwinning in de crosscompetitie een feit met nog één wedstrijd te gaan.

Anne Hovinga viel bij de meisjes C net buiten het podium (vierde) en Anouk Schreurs werd in een groot veld van deelneemsters prima tiende. Ze liep de 5 km (met 2x de klim) in 26.22.

20 februari is de laatste wedstrijd van de competitie bij het Hulsbeek in Oldenzaal. Dan worden ook de eindstanden bekend in de diverse klassen. Maar een aantal Archeus-atleten is al verzekerd van het podium in hun leeftijdscategorie.