Header image

FC Winterswijk is eersteklasser na gelijkspel in Tubbergen

TUBBERGEN/WINTERSWIJK - FC Winterswijk is maandag gepromoveerd naar de eerste klasse. Een 0-0 gelijkspel in Tubbergen tegen TVC'28 was voldoende voor een groot feest. De thuiswedstrijd had FC Winterswijk vorige week gewonnen met 1-0.

In Tubbergen speelde FC Winterswijk 75 minuten met een man meer na een rode kaart voor Thijs Koopman, die de doorgebroken Yeftha Nyamsangya onderuithaalde. Desondanks bleef het bleef tot het allerlaatste moment spannend. FC Winterswijk verzuimde de overtal situatie uit te spelen en hanteerde vooral de lange bal. TVC'28 bleef zo hopen en kreeg in de 94ste minuut via Maarten Oude Avenhuis nog een enorme kans, maar FC Winterswijk-doelman Niels Janssen redde met een reflex.

Even later kreeg ook Jeffrey Huizinga nog de rode kaart van arbiter Nijdeken. De TVC-speler schopte Kay Redeker. Vlak daarna floot Nijdeken af, waarna de 400 meegereisde Winterswijk-fans er een groot feest van maakten. Door de promotie van FC Winterswijk spelen er volgend seizoen drie Achterhoekse clubs in de eerste klasse. Naast FC Winterswijk zijn dat Longa'30 en RKZVC.

Luister hier naar een reactie van de trainer van FC Winterswijk - Wilco GeertsAnder nieuws