Header image

Kookworkshop ‘Minder zout, meer smaak’

WINTERSWIJK - Op vrijdag 23 november organiseert de Hartfalenpolikliniek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) uit Winterswijk samen met de Hart&Vaatgroep regio Gelderland opnieuw een kookworkshop "Minder zout, meer smaak" voor mensen met hartfalen en hun partners. "Dit voorjaar is deze workshop voor de eerste keer georganiseerd," vertelt verpleegkundig specialist Adelheid Kolkman. "Dit was zo'n groot succes, dat we hebben besloten ook dit najaar weer een kookworkshop te organiseren. Dat is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Vrienden van het SKB. Minder zout, meer smaak Wie een hart- of vaatziekte heeft, krijgt mogelijk het advies om zoutbeperkt te eten. Een gezonde levensstijl met weinig zout is belangrijk om te voorkomen dat u vocht vasthoudt. Tijdens de workshop op vrijdag 23 november krijgt u tips over hoe u, ondanks de zoutbeperking, toch lekker kunt koken. Een diëtist en hartfalenverpleegkundige geven voorlichting over de veranderingen waarmee u te maken krijgt en geven suggesties hoe u met deze leefregels om kunt gaan. Daarna vertelt een professionele kok van De Hart&Vaatgroep over gezond en lekker eten. Aan de hand van speciaal samengestelde recepten kookt u met de andere deelnemers een heerlijke maaltijd en na afloop wordt deze gezamenlijk genuttigd. Op www.skbwinterswijk.nl en www.hartenvaatgroep.nl leest u meer over de kookworkshop en hoe u zich kunt aanmelden.

Ander nieuws