Header image

Vleermuizen spotten in het Mentink in Winterswijk

WINTERSWIJK - Zin in een bijzondere avond? Kom zaterdagavond 7 juni bij Natuurmonumenten vleermuizen spotten op landgoed Mentink en Korenburgerveen bij Winterswijk.

Laat je verrassen door de wonderlijke wereld van deze mysterieuze en uiterst nuttige vliegende zoogdieren. Of je ze gaat zien is niet zeker, maar de batdetector helpt je ze in ieder geval te horen. De circa twee uur durende tocht met de boswachter begint om 21.00 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden. Let op: reserveer van te voren je deelname. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 - 655 99 55. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

De eerste vleermuizen vliegen al uit als het nog vrij licht is. Vleermuizen kunnen ook in het donker hun weg vinden. Met wat geluk zie je in de schemer de vroeg vliegende rosse vleermuizen boven de graslanden van landgoed Mentink jagen. Vleermuizen kunnen goed in het donker hun weg vinden. Ze maken daarbij gebruik van sonar of echolocatie. Met de batdetector, die de geluidsgolven omzet naar voor de mens hoorbare tonen, hoor je de sonargeluiden van de verschillende vleermuissoorten. Iedere vleermuissoort maakt namelijk een eigen, typerend geluid.

Er is geen diersoort in Nederland waarover zoveel mythen en fabels de ronde gaan. Vliegen vleermuizen echt in je haar? Leven er vampiers in Nederland? Tijdens deze tocht hoor je van de boswachter wat er nu wel en niet waar is over deze mysterieuze jagers.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op twitter @NM_GelderlandAnder nieuws