4-0 Nederlaag voor AAA BOVO Dames 1 in Mariaparochie

AALTEN - Na een meer dan uitgebreide voorbereiding is AAA BOVO Dames 1 klaar voor het komende volleybalseizoen. Dat het zwaar gaat worden weten ze; met het verlies van een vaste kracht en de komst van twee jeugdspeelsters is het team wat verzwakt ten opzichte van afgelopen seizoen. Tevens zorgen pijntjes en blessures voor een versmalling van de selectie. En dat terwijl ze eigenlijk een stapje meer zullen moeten doen om in de derde divisie te kunnen overleven.

Hoewel er in de voorbereiding al veel winst is geboekt, werd afgelopen zaterdag in Mariaparochie duidelijk dat de Aaltense dames nog lang niet op het juiste niveau zijn. BOVO werd namelijk met lege handen naar huis gestuurd door Krekkers Dames 2. Een 4-0 verlies is behoorlijk hard, maar een lichtpuntje is het feit dat de dames iedere set behoorlijk lang bij Krekkers in de buurt wisten te blijven en ze het de thuisploeg daardoor nog knap lastig wisten te maken.

De eerste set verloor BOVO met slechts drie punten verschil, 25-22. De tweede set moest BOVO aan het einde te veel toegeven, 25-18. Ook de derde set verliep rommelig, met name het blok was erg slecht aan BOVO-zijde en ook verdedigend waren de dames nog zoekende. Opvallend was dat ook coach Norbert Olbing nog behoorlijk zoekende was met zijn selectie en nogal wat wisselingen doorvoerde, die niet altijd het spel ten goede kwamen. Dit resulteerde in de derde set in een 25-17 verlies.

De laatste set leken de Aaltense dames het juiste spoor gevonden te hebben en hadden ze lang enkele punten voorsprong op Krekkers. Helaas konden ze dit niet vasthouden en kwam Krekkers in de eindfase van de wedstrijd langszij, om ook deze set naar zich toe te trekken, 25-20.

AAA BOVO Dames 1 heeft nu een weekje rust om zich te herpakken. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 6 oktober om 17.30 uur in Sporthal Stationsplein te Aalten. Tegenstander is dan Wevo’70 uit Weerselo.