AAA BOVO Dames 1 bereikt finale regiobeker

AALTEN - Door vorige week woensdag Kuipers Flevoll Dames 1 in de halve finale van de beker te verslaan, hebben de volleybaldames van AAA BOVO een unieke prestatie geleverd. Voor het eerst in twintig jaar staat het eerste damesteam van BOVO namelijk in de finale van de regiobeker.

Het team moest er hard voor werken, nadat de eerste set zonder problemen was verlopen. In de tweede set moest er een flinke achterstand worden weggewerkt om de winst binnen te slepen. In de derde set was de achterstand te groot en moest BOVO toegeven, maar de vierde set werd vervolgens overtuigend binnen gesleept. De bekerfinale wordt gespeeld op zaterdag 19 april, om 14.00 uur in Enschede, tegen Rosstars Dames 1. Om de Aaltense dames te ondersteunen, regelt BOVO een supportersbus; voor meer informatie zie www.bovo-aalten.nl.

Helaas verloopt de competitie voor BOVO iets minder voorspoedig. Door het verlies ruim twee weken geleden was de voorsprong op de concurrentie verdwenen. Afgelopen zaterdag moesten er dus zoveel mogelijk punten worden gehaald om de eerste plek te kunnen behouden. Maar uit bij WIK Steenderen had BOVO het zwaar. In de eerste set bezweek BOVO met 25-14 onder de druk. In de tweede set was er meer vechtlust en die set werd met 24-26 binnengesleept. In set drie maakte BOVO te veel fouten om deze in haar voordeel te kunnen beslissen, zodat WIK met de winst aan de haal ging, 25-22.

De vierde set waren de rollen weer omgekeerd en won BOVO, 23-25. Er was dus een vijfde set nodig om de strijd te beslechten. Bij BOVO was de druk er af en eindelijk werd er op niveau gevolleybald. Met liefst 0-14 op de teller liet BOVO zien wel degelijk de betere ploeg te zijn en bij 4-15 werd WIK het zwijgen opgelegd.

Doordat concurrent Kerkemeijer Gemini haar wedstrijd wel met 4-0 wist te winnen, zijn de kansen op het kampioenschap voor BOVO nagenoeg verdampt. De laatste wedstrijd zal er 4-0 gewonnen moeten worden én Gemini moet twee sets laten liggen, wil het kampioenschap nog naar de Aaltense dames gaan.

Komende zaterdag, om 17.30 uur, wordt er gespeeld in sporthal Stationsplein, tegenstander is dan Vollverijs Dames 1. Publiek is van harte welkom.